Αθλητικά
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 12:19

Τένις: Στα προημιτελικά του Indian Wells όλοι οι «μεγάλοι»

Απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολύ μεγάλη δύναμη και... υπερηχητικά σερβίς, όπως ο Τζον Ίσνερ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπρεπε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος για να αντεπεξέλθει κι αυτό έκανε, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Indian Wells Masters όπου θα αντιμετωπίσει τον Μπέρναρντ Τόμιτς.

 

Απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολύ μεγάλη δύναμη και... υπερηχητικά σερβίς, όπως ο Τζον Ίσνερ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπρεπε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος για να αντεπεξέλθει κι αυτό έκανε, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Indian Wells Masters όπου θα αντιμετωπίσει τον Μπέρναρντ Τόμιτς.

Ο «Νόλε» έκανε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον κορυφαίο Αμερικανό της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε 2-0 (6-4, 7-6) και προκρίθηκε για όγδοη φορά στους «8» της διοργάνωσης, καταγράφοντας την έκτη νίκη σε οκτώ αγώνες με τον Ίσνερ.

Μπροστά του τώρα ο Σέρβος θα βρει τον Τόμιτς, ο οποίος νίκησε στα... σημεία τον 19χρονο ομογενή Θανάση Κοκκινάκη με 2-1 (6-4, 4-6, 6-4), στον «εμφύλιο» της Αυστραλίας. 

Αντίθετα, πολύ πιο εύκολα ήταν τα πράγματα για τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος στη 15η συμμετοχή του στο τουρνουά επιβλήθηκε 2-0 (6-3, 6-2) ύστερα από 70 λεπτά του Αμερικανού του Τζακ Σοκ και έδωσε ραντεβού για αύριο με τον Τόμας Μπέρντιχ, που με τη σειρά του νίκησε δύσκολο με 2-1 (6-2, 4-6, 6-4) τον Λούκας Ροσόλ.

Ο Ράφαελ Ναδάλ ξεπέρασε το εμπόδιο του Ζιλ Σιμόν εύκολα και συνεχίζει στην προσπάθεια κατάκτησης του τέταρτου τίτλου της καριέρας του στην καλιφορνέζικη έρημο.

Ο Ισπανός από το Μανακόρ νίκησε 2-0 (6-2, 6-4) τον Γάλλο και τώρα θα βρει απέναντί του τον Καναδό Μίλος Ράονιτς, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση όπως απέδειξε με την εύκολη νίκη του (2-0 με 6-3, 6-2) απέναντι στον Τόμι Ρομπρέδο, ύστερα από μόλις μία ώρα αγώνα.

Στις Γυναίκες αναδείχθηκε το πρώτο ζεύγος του ημιτελικού, το οποίο συνθέτουν το νούμερο 1 και νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, Σερένα Γουίλιαμς και Σιμόνα Χάλεπ, οι οποίες ξεπέρασαν τις Τιμέα Μπατζίνσκι και Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο, αντίστοιχα.

Η Γουίλιαμς σταμάτησε το σερί των 15 νικών που μετρούσε η Μπατζίνσκι επιβληθείσα της 2-0 (7-5, 6-3) της φορμαρισμένης Ελβετίδας, που προερχόταν από τους τίτλους στο Ακαπούλκο και το Μοντερέι.

Η Χάλεπ, αντίθετα, έχασε το πρώτο σετ από την Ισπανίδα με 7-5 αλλά στη συνέχεια έκανε επίδειξη δύναμης, κατακτώντας τα δύο επόμενα με 6-1.