Πολιτική
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2004 13:19

Μείωση της στρατιωτικής θητέιας προανήγγειλε ο Γ. Παπαντωνίου

Για περαιτέρω μείωση της στρατιωτικής θητείας έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha, ενώ αναφέρθηκε και στις εκλογές τις 7ης Μαρτίου.

«Θα μειωθεί κι άλλο η θητεία –δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου- εφόσον όμως το 2004 υπάρξει μια ορατή και ουσιαστική βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είτε με λύση του Κυπριακού, είτε με άλλες κινήσεις. Η θητεία μπορεί να μειωθεί σημαντικά αλλά δεν θέλω να αναφέρω συγκεκριμένο αριθμό μηνών. Αλλά θα μειωθεί σημαντικά και προφανώς τα επόμενα χρόνια θα ενισχύσουμε το επαγγελματικό στοιχείο στον στρατό».

Σε ό,τι αφορά την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Μαρτίου, ο υπουργός ¶μυνας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα αντλήσουμε από τη δεξαμενή του 15% περίπου που είναι αναποφάσιστοι και νέοι ψηφοφόροι, θα υπερκαλύψουμε τη διαφορά του 3%. Αυτή είναι η στρατηγική μας και νομίζω θα υλοποιηθεί».

«Το 55% των υποψηφίων μας στις εκλογές είναι νέοι πολιτευόμενοι, νέοι άνθρωποι. ¶ρα θα υπάρξει μια μεγάλη ανανέωση, είναι βέβαιο και στη Βουλή αλλά προφανώς και στα κυβερνητικά κλιμάκια. Το θέμα της ανανέωσης όμως, δεν είναι μόνο θέμα του προσώπου, είναι και θέμα των ιδεών», τόνισε ο κ. Παπντωνίου και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας μεταξύ άλλων: «η Νέα Δημοκρατία όπως είδατε και στα τηλεοπτικά κανάλια, κατεβάζει τους ίδιους και τους ίδιους και το μόνο που λέει είναι να επαναφέρουν το νόμο Σιούφα του 1993. Δεν υπάρχει καμία νέα ιδέα στη Νέα Δημοκρατία. Το καινούριο είναι το ΠΑΣΟΚ».