Κόσμος
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 06:23

Σουηδία: Πυροβολισμοί σε παμπ του Γκέτεμποργκ - Δύο νεκροί

Επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε από ενόπλους σε παμπ της πόλης Γκετενμποργκ, στη δυτική Σουηδία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πυρά με αυτόματα όπλα μέσα σε παμπ στο Γκέτεμποργκ της δυτικής Σουηδίας άνοιξαν άνοπλοι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από δέκα.

Η αστυνομία δεν έχει κατορθώσει μέχρι να εντοπίσει τους δράστες, που διέφυγαν με αυτοκίνητο.

«Υπήρξαν πυροβολισμοί μέσα σε παμπ. Υπάρχουν νεκροί και ορισμένοι τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ούλα Μπεμ. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η επίθεση αυτή μπορεί να έχει σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Είχαμε προβλήματα εδώ και καιρό με το οργανωμένο έγκλημα σε αυτή την περιοχή», ανέφερε η ίδια.

Η αστυνομία εξέφρασε στη συνέχεια το φόβο ότι ο αριθμός των νεκρών «μπορεί να αυξηθεί», χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις.

Αυτόπτης μάρτυρας τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Aftonbladet περιγράφει δύο ενόπλους με όπλα που έμοιαζαν με Καλάσνικοφ να εισβάλουν στην παμπ και να ανοίγουν πυρ. «Καθόμασταν και παρακολουθούσαμε τον ποδοσφαιρικό αγώνα, όταν εισέβαλαν οι ένοπλοι», πρόσθεσε.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.