Αθλητικά
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 13:49

Τένις: Δύσκολη πρόκριση για Τζόκοβιτς στο Indian Wells

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έμεινε μακριά από τα γνωστά υψηλά στάνταντς απόδοσης που μάς έχει συνηθίσει, ακόμη και από την εμφάνιση στον προηγούμενο γύρο εναντίον του Μάρκου Παγδατή, αλλά νίκησε τον μαχητικό Άλμπερτ Ράμος-Βινιόλας και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Indian Wells.

 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έμεινε μακριά από τα γνωστά υψηλά στάνταρντ απόδοσης που μάς έχει συνηθίσει, ακόμη και από την εμφάνιση στον προηγούμενο γύρο εναντίον του Μάρκου Παγδατή, αλλά νίκησε τον μαχητικό Άλμπερτ Ράμος-Βινιόλας και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Indian Wells.

Μπροστά του τώρα ο «Νόλε», που διεκδικεί τον δεύτερο συνεχή και συνολικά τέταρτο τίτλο στη διοργάνωση που φιλοξενείται στην έρημο της Καλιφόρνια, θα βρει έναν... ντόπιο και αρκετά «σκληρό καρύδι», τον Τζον Ίσνερ, οπότε με ανάλογη απόδοση όπως εναντίον του Ράμος θα κινδυνέψει.

Ο νούμερο ένα αθλητής της παγκόσμιας κατάταξης δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από τον αριστερόχειρα Ισπανό, όμως στα καθοριστικά σημεία του αγώνα έδειξε το μέταλλο του πρωταθλητή και την ποιότητα που τον διακρίνει, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 7-5, 6-3. 

Αντίθετα, ο Ελληνοαυστραλός (με καταγωγή από την Καλαμάτα) Θανάσης Κοκκινάκης εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά, καθώς με εξαιρετική απόδοση νίκησε ύστερα από περίπου τρεις ώρες μάχης με 2-1 (6-2, 5-7, 7-6)  τοον έμπειρο Αργεντινό Χουάν Μονάκο και τώρα θα παίξει με τον συμπατριώτη του Μπέρναρντ Τόμιτς, ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε τον Νταβίντ Φερέρ με 2-0 (7-5, 6-4).

Ο Κοκκινάκης εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία που τού έδωσε η wild card (προοριζόταν για τον Ντελ Πότρο), θέλγει με τις εμφανίσεις του στην Καλιφόρνια κι έγινε ο πρώτος έφηβος που προκρίνεται στους «16» σε διοργάνωση Masters μετά το 2012, μετά τον τον Τόμιτς ο οποίος εκείνη τη χρονιά είχε φτάσει στην ίδια φάση, στο τουρνουά της Ρώμης.