Mag
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 11:25

Ένα χωριό γεμάτο κούκλες

Το χωριό Ναγκόρο, στο νότο της Ιαπωνίας, είναι σίγουρα ένα από τα πιο σιωπηλά μέρη του πλανήτη, με τα σκιάχτρα που βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία να είναι πολύ περισσότερα από τους 35 κατοίκους της περιοχής.

Το χωριό Ναγκόρο, στο νότο της Ιαπωνίας, είναι σίγουρα ένα από τα πιο σιωπηλά μέρη του πλανήτη, με τα σκιάχτρα που βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία να είναι πολύ περισσότερα από τους 35 κατοίκους της περιοχής.

Όλες οι κούκλες και τα σκιάχτρα είναι δημιουργίες της 65χρονης Τσουκίμι Αγιάνο, η οποία αρχικά ήθελε να απαλλάξει το χωριό από τα ενοχλητικά πτηνά.

Στη συνέχεια, όμως, η δημιουργία σκιάχτρων έγινε χόμπι για την 65χρονη, η οποία γέμισε έτσι την άδεια πόλη με «κατοίκους».

Ακόμα και όταν το σχολείο της περιοχής έκλεισε, η κα Αγιάνο ανέλαβε δράση, αντικαθιστώντας τους μαθητές με κούκλες.

«Από εδώ και πέρα, όσο είμαι καλά θα συνεχίσω να δημιουργώ σκιάχτρα. Μου αρέσει και ελπίζω ότι αρέσει και στους υπόλοιπους. Θέλω οι κούκλες να μοιάζουν με πραγματικούς ανθρώπους, ώστε όλοι να τις κοιτάνε δυο φορές, για να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται», σημειώνει η κα Αγιάνο.

Η 65χρονη έχει δημιουργήσει 350 κούκλες μέχρι σήμερα, 150 από τις οποίες βρίσκονται σε διάφορα σημεία του χωριού.

Όταν μία κούκλα φθαρεί την αντικαθιστά με άλλη, ωστόσο αυτό δεν  φαίνεται να επηρεάζει τα κοράκια και τα υπόλοιπα πτηνά, τα οποία συνεχίζουν να επισκέπτονται αδιαλείπτως τα χωράφια της περιοχής.