Αθλητικά
Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 19:14

Μπάσκετ: Ματς-θρίλερ στη Ρόδο με νικητή τον Κολοσσό

Ματς-θρίλερ έγινε στη Ρόδο, όπου ο Κολοσσός επικράτησε 78-77 του Άρη στην παράταση (70-70 καν. αγ.), στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών.

Ματς-θρίλερ έγινε στη Ρόδο, όπου ο Κολοσσός επικράτησε 78-77 του Άρη στην παράταση (70-70 καν. αγ.), στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών.

Το ματς στο «Βενετόκλειο» κρίθηκε στα 5 δεύτερα πριν τη λήξη του έξτρα χρόνου, όταν ο Γουόλτερς με μία στις δύο βολές διαμόρφωσε το 78-77, ενώ πριν ο Βεζένκοφ από το ίδιο σημείο είχε αστοχήσει στη μία βολή κι έχασε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

Ο Άρης κυριολεκτικά «αυτοκτόνησε» στο ματς, καθώς προηγήθηκε 70-65 στα 56 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και δέχθηκε σερί 5-0 χωρίς να απαντήσει για να πάει το ματς στην παράταση.

Και εκεί οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 76-71 και φάνηκε να καθαρίζουν» το παιχνίδι, αλλά δέχτηκαν επί μέρους σκορ 7-1 και ηττήθηκαν.

Μόνο με θαύμα, πλέον, θα γλιτώσει τον υποβιβασμό στην Α2 ο Πανιώνιος, μετά τη σημερινή του ήττα με 74-83 από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα. Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, με το «δίποντο» αυτό εξασφάλισαν σε μεγάλο βαθμό την παραμονή τους στα μεγάλα σαλόνια.

Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου άφησε δύο βαθμούς πίσω της τον Πανελευσινιακό και τέσσερις τους -κατ΄ουσίαν υποβιβασμένους- «κυανέρυθρους».

Ένα ακόμη βήμα για την είσοδό του στα πλέι οφ της Α1 έκανε το Ρέθυμνο μετά την εντός έδρας νίκη του επί του Πανελευσινιακού με 85-67. Οι Κρητικοί διατηρήθηκαν στην πρώτη εξάδα, αντίθετα με την ομάδα του Θριάσιου, η οποία παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού και το έργο της παραμονής γίνεται ακόμη δυσκολότερο.

Νίκη...μισή παραμονή πέτυχαν τα Τρίκαλα στην έδρα τους επί του Απόλλωνα Πάτρας με 83-70. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, μάλιστα, έφτασε τους 28 βαθμούς, ένα λιγότερο από τους Αχαιούς που σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι έδειξαν τις αδυναμίες τους.