Αθλητικά
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 08:58

Ευρωλίγκα: Ντέρμπι πρωτιάς στο ΣΕΦ, όλα για την 3η θέση ο Παναθηναϊκός

Δύσκολες αποστολές περιμένουν απόψε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κόντρα σε Φενερμπαχτσέ και Ζαλγκίρις Κάουνας αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Δύσκολες αποστολές περιμένουν απόψε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό κόντρα σε Φενερμπαχτσέ και Ζαλγκίρις Κάουνας αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Το ντέρμπι που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει την πρωτιά του 5ου ομίλου του Top 16 της Ευρωλίγκας θα διεξαχθεί απόψε στο ΣΕΦ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Φενερμπαχτσέ (21:45, Novasports).

Με ρεκόρ 8-1 οι Πειραιώτες προηγούνται στη βαθμολογία, αλλά οι Τούρκοι ακολουθούν με 7-2 κι αν νικήσουν στο «απόρθητο» έως τώρα «κάστρο» του Ολυμπιακού, τότε αυτόματα θα μπουν σε θέση… οδηγού σε ό,τι αφορά την κατάκτηση της πρώτης θέσης, από τη στιγμή που η ελληνική ομάδα έχει να παίξει κι εκτός έδρας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι η νίκη που θα θέσει εκτός μάχης για την πρώτη θέση την ομάδα του Ζέμιλιρ Ομπράντοβιτς, αλλά και στο αρνητικό σενάριο (σ.σ. ήττα) το πειραϊκό συγκρότημα δεν πρέπει να τίποτα να απωλέσει τη διαφορά του +8 που είχε επικρατήσει στην Κωνσταντινούπολη.

Χθες το βράδυ προέκυψε ξαφνικό πρόβλημα με το Βαγγέλη Μάντζαρη (γύρισε το πόδι του) και η συνμμετοχή του θα κριθεί κυριολεκτικά λίγο πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης με τους Τούρκους.

                                     Με Γκιστ και Φώτση στο Κάουνας

Η ήττα από τη Μπαρτσελόνα πριν από 8 ημέρες στο κλειστό του ΟΑΚΑ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τα πράγματα στον Παναθηναϊκό στο κυνήγι της 2ης θέσης του 5ου ομίλου.

Οι Καταλανοί, πάντως, επικράτησαν χθες της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Βαρκελόνη και οι «πράσινοι» έχουν την ευκαιρία, εφόσον επικρατήσουν σήμερα (19:45, ΝΕΡΙΤ) στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις, να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης του 5ου ομίλου.

Στη μάχη με τους Λιθουανούς ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα έχει «ετοιμοπόλεμους» και τους Τζέιμς Γκιστ, Αντώνη Φώτση, οι οποίοι προπονήθηκαν κανονικά και χθες, οπότε ξεπέρασαν εντελώς τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπώρησαν (προσαγωγό ο Αμερικανός, αιμάτωμα ο διεθνής φόργουορντ).