Αθλητικά
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 00:43

Νίκη για «Γιούβε», θρίαμβος για Λάτσιο

Η Γιουβέντους συνάντησε μεγάλη αντίσταση από τη Σασουόλο απόψε στο Τορίνο αλλά βρήκε, έστω και καθυστερημένα, το γκολ για τους τρεις βαθμούς.

 

Η Γιουβέντους συνάντησε μεγάλη αντίσταση από τη Σασουόλο απόψε στο Τορίνο αλλά βρήκε, έστω και καθυστερημένα, το γκολ για τους τρεις βαθμούς.

Αυτό το πέτυχε στο 82ο λεπτό ο Πολ Πογκμπά και σφράγισε τη μοίρα στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική στο καμπιονάτο.

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη Ρόμα στους 11 βαθμούς και ετοιμάζεται από τώρα για το νέο πρωτάθλημα, που βρίσκεται προ των πυλών. 

Αντίθετα με την πενιχρή εμφάνιση της «γηραιάς κυρίας», η Λάτσιο μετέτρεψε σε παράσταση για μια ομάδα το ντέρμπι της 26ης ημέρας με τη Φιορεντίνα στο «Ολίμπικο».

Μεθυσμένοι ακόμη από την πρόσφατη εκτός έδρας νίκη τους επί της Γιουβέντους στα ημιτελικά του Κυπέλλου, οι «βιόλα» του Βιντσέντζο Μοντέλα δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο στάδιο της πρωτεύουσας και συνετρίβησαν από τους «λατσιάλι» με 4-0.

Ο διεθνής Αργεντινός Λούκας Μπίλια άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό, ο Αντόνιο Καντρέβα έκανε το 2-0 με πέναλτι στο 65΄ και στη συνέχεια η... σκυτάλη πέρασε στον Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος με δύο γκολ στο 75΄ και 85΄ έδωσε τόνο θριάμβου στη νίκη της Λάτσιο.

Πέρα από τις εντυπώσεις, πάντως, η νίκη της Λάτσιο του Στέφανο Πιόλι είχε και πολλή... ουσία, αφού φέρνει την ομάδα της πρωτεύουσας ισόβαθμη της Νάπολι στην τρίτη θέση με 46 βαθμούς και τής επιτρέπει να ονειρεύεται έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, την ώρα που η Φιορεντίνα έμεινε στους 42 πόντους.