Πολιτική
Τρίτη, 02 Μαρτίου 2004 12:00

Μήνυσε Alter και Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ο κ. Βρέντζος

Αγωγή κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας του τηλεοπτικού σταθμού Alter, κατά του δημοσιογράφου κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και κατά των πολιτών Παναγιώτη Πουλόπουλου και Ιωάννη Αλεξάκη κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σταύρου Βρέντζου κ. Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Βρέντζος διεκδικεί ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ από τον καθένα από τους εναγόμενους για ηθική βλάβη που υπέστη από την υπόθεση των καταγγελιών των κκ Πουλόπουλου και Αλεξάκη στην εκπομπή του κ. Τριανταφυλλόπουλου, περί βασανισμού τους από το βουλευτή την περίοδο της δικτατορίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή ο κ. Βρέντζος συνελήφθη στις 22 Απριλίου 1967 με την κατηγορία της εξύβρισης μελών της βασιλικής οικογένειας, κρατήθηκε στις φυλακές Επταπυργίου και μετά την καταδίκη του τον Σεπτέμβριο του 1967 στις φυλακές Μπογιατίου Αττικής.

Ο υποψήφιος βουλευτής τονίζει με την αγωγή του ότι δεν υπήρξε ποτέ βασανιστής αλλά αντίθετα θύμα της χούντας και αποδίδει την υπόθεση σε σκευωρία με κίνητρο τον επηρεασμό του εκλογικού σώματος.

Οπως αναφέρει ο κ. Βρέντζος οι δύο καταγγέλοντες κατασκεύασαν την ιστορία αυτή σκοπίμως για να εξυπηρετήσουν στενούς εκλογικούς σκοπούς, να βλάψουν ενδεχομένως το κόμμα του ή να αποκομμίσουν προσωπικά οφέλη.

Η αγωγή προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2004. Παράλληλα με αίτησή του που συζητείται σήμερα από το Πρωτοδικείο ο κ. Βρέντζος ζητά να απαγορευθεί στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στον δημοσιογράφο κάθε επανάληψη της προσβολής του και κάθε αναφορά στο πρόσωπό του.

Εντός της ημέρας ο κ. Βρέντζος προτίθεται να καταθέσει και μήνυση για την ίδια υπόθεση.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων