Αθλητικά
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 00:42

Ευρωλίγκα: Πέρασε από Βιτόρια η ΤΣΣΚΑ, «γονάτισε» η Μακάμπι στο Βελιγράδι

Το μεσημέρι η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της οψιόν στο συμβόλαιο του Δημήτρη Ιτούδη για άλλο ένα έτος και μερικές ώρες αργότερα ο Έλληνας τεχνικός έκανε «δώρο» μια πολύ σημαντική νίκη στη Βιτόρια επί της Λαμποράλ Κούτσα, με 81-74.

 

Το μεσημέρι η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της οψιόν στο συμβόλαιο του Δημήτρη Ιτούδη για άλλο ένα έτος και μερικές ώρες αργότερα ο Έλληνας τεχνικός έκανε «δώρο» μια πολύ σημαντική νίκη στη Βιτόρια επί της Λαμποράλ Κούτσα, με 81-74.

Μια νίκη που επιτεύχθηκε παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν βρεθεί στη δεύτερη περίοδο ακόμη και στο -16 απέναντι στους Βάσκους και η οποία τούς επιτρέπει να παραμείνουν στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στον 6ο όμιλο.

Κορυφαίοι της ΤΣΣΚΑ ήταν οι Φριτζόν με 13, Ντε Κολό και Τεόντοσιτς με 11 πόντους έκαστος, ενώ από τους Ισπανούς ο Άνταμς έπαιζε σαν... «σεληνιασμένος» (31 πόντοι), αλλά δεν ήταν αρκετός.

Μεγάλη νίκη και για τον Ερυθρό Αστέρα, που επιβλήθηκε στην «Κόμπανκ Αρένα» του Βελιγραδίου της πρωταθλήτριας Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ με 89-76, ωφελώντας τον... Παναθηναϊκό, που μπορεί να ελπίζει ότι θα ξεπεράσει τους Ισραηλινούς σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς υπερτερεί στη διαφορά πόντων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Αθόρυβα αλλά πολύ ουσιαστικά, η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε στο 7-2 νικώντας 92-79 τη Νίζνι Νόβγκοροντ και διεκδικεί με πολλές πιθανότητες μία από τις πρώτες δύο θέσεις στον 6ο όμιλο και κατ΄ επέκταση το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Ο Νίκος Ζήσης είχε θετική παρουσία στην τουρκική ομάδα, σκοράροντας 6 πόντους και μοιράζοντας 7 ασίστ.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Άλμπα Βερολίνου-Ζαλγκίρις Κάουνας 80-72
  • Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 77-81
  • Ερυθρός Αστέρας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-76
  • Γαλατασαράι-Ρεάλ Μαδρίτης 6/3

6ος ΟΜΙΛΟΣ

  • Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Νίζνι Νόβγκοροντ 92-79
  • Λαμποράλ Κούτσα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 74-81
  • Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός 6/3
  • Ουνικάχα Μάλαγα-Αναντολού Εφές 6/3