Αθλητικά
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 17:20

Κολύμβηση: Με Φελπς στο Καζάν οι ΗΠΑ;

Ο Μάικλ Φελπς θα μπορούσε να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν τον ερχόμενο Ιούλιο, παρότι ο 29χρονος Ολυμπιονίκης τον Οκτώβριο του 2014 τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την κολυμβητική Ομοσπονδία των ΗΠΑ και αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία της Βαλτιμόρης για οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

 

Ο Μάικλ Φελπς θα μπορούσε να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν τον ερχόμενο Ιούλιο, παρότι ο 29χρονος Ολυμπιονίκης τον Οκτώβριο του 2014 τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την κολυμβητική Ομοσπονδία των ΗΠΑ και αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία της Βαλτιμόρης για οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Ο αποκλεισμός τελειώνει στις 6 Απριλίου και η Ομοσπονδία εξετάζει πια το ενδεχόμενο να επιτρέψει στον «καρχαρία της Βαλτιμόρης» να αγωνιστεί στη Ρωσία, εφόσον κατορθώσει να προκριθεί μέσω των τράιαλς.

«Είναι περίπλοκο αλλά θα μπορούσε να συμβεί» δήλωσε στο δίκτυο ESPN ο Τσακ Βίλγκας, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης. «Υπάρχει τρόπος για να επανεξεταστεί το μέτρο. Η τελική απόφαση, ωστόσο, ανήκει στον διευθυντή της εθνικής και θα πρέπει να επικυρωθεί από την ομοσπονδιακή εκτελεστική επιτροπή» πρόσθεσε.

Στο πλευρό του 18 φορές «χρυσού» Ολυμπιονίκη συντάχθηκαν οι συναθλητές του Τάιλερ Κλάρι και Ναταλί Κουγκλέν. «Η εξάμηνη απαγόρευση από τους αγώνες που τού είχε επιβληθεί ήταν αρκετή για να δείξει ότι η Ομοσπονδία δεν συγχωρεί ορισμένες συμπεριφορές εκ μέρους των μελών της» δήλωσε ο Κλάρι, Ολυμπιονίκης στα 200 ύπτιο στο Λονδίνο το 2012.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο, δεν εμπίπτει εντός της περιόδου αναστολής που προβλέπεται και ο αποκλεισμός του Μάικλ θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις για όλη την ομάδα» πρόσθεσε.

«Αποκλείοντας τον Φελπς από τη διοργάνωση στο Καζάν είναι μια τιμωρία και για τους συναδέλφους του στην ομάδα, ειδικά εκείνους που θα μπορούσαν να μοιραστούν μια θέση με αυτόν στη σκυταλοδρομία» επισήμανε από την πλευρά της η τρις Ολυμπιονίκης Κουγκλέν. «Θέλουμε να έχουμε πάντα τους καλύτερους σε κάθε αγώνα κι αυτός έχει αποδείξει ότι είναι ένας από αυτούς» συμπλήρωσε.