Πολιτική
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις, με ασθενείς βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. πιθανότητα καταιγίδων στα νοτιοδυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί ενισχυμένοι από το απόγευμα σε θυελλώδεις. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Ανεμοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία από 03 έως 11 βαθμούς. Πτώση από το απόγευμα.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά όπου μετά το μεσημέρι είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο αργότερα κατά τόπους θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με παροδικές βροχές. Ανεμοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Ανεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 09 έως 18 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς.

Αύριο Πέμπτη στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Στο Ιόνιο και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί που από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο Ιόνιο στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο.