Κόσμος
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2004 07:24

Δεκατρείς νεκροί σε τελετή Σιϊτών στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 13 Σιΐτες Μουσουλμάνοι προσκυνητές, οκτώ γυναίκες και πέντε παιδιά, βρήκαν τον θάνατο σε συνωστισμό κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής σε απομακρυσμένη περιοχή στο Πακιστάν, τόνισαν σήμερα ιατρικές πηγές.

Ο συνωστισμός προκλήθηκε από πτώση ρεύματος την ώρα που χιλιάδες γυναίκες και παιδιά Σιϊτών είχαν συγκεντρωθεί χθες στην πόλη Πάρα Σινάρ, στην περιοχή των φυλών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, για να γιορτάσουν την Ασούρα, μία από τις πιό ιερές ημέρες του μουσουλμανικού δόγματος, τόνισαν τοπικοί αρχιερείς.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, οκτώ γυναίκες και πέντε παιδιά βρήκαν τον θάνατο, ενώ 56 τραυματίσθηκαν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πιστοί πανικοβλήθηκαν μόλις έσβησαν τα φώτα, θεωρώντας πως επρόκειτο για νέα επίθεση. Προσπάθησαν τότε να φύγουν άρον-άρον από το διώροφο κτίριο, προκαλώντας κατάρρευση μίας σκάλας.

Το δυστύχημα προκλήθηκε λίγες ώρες μετά τον θάνατο 44 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 150 σε επίθεση εναντίον των Σιϊτών από στελέχη της σουνιτικής πλειοψηφίας στο Πακιστάν, στην πόλη Κουέτα.