Η αφή όπως ξέρουμε στέλνει αρκετά μηνύματα στον εγκέφαλο, όταν κρυώνουμε, όταν μας αγγίζουν, όταν νιώθουμε κάτι καυτό, όταν κάτι μας πονάει. Και τελικά επιβεβαιώνεται η αίσθησή μας ότι από το ότι νιώθει η επιδερμίδα μας παίρνει εντολές ο εγκέφαλος μας αφού σύμφωνα με του επιστήμονες του πανεπιστημίου Umea της Σουηδίας υπάρχουν δύο νευρώνες στο δέρμα μας που επεξεργάζονται τα στοιχεία που αυτό λαμβάνει και δίνουν εντολές στον εγκέφαλο.
Η αφή όπως ξέρουμε στέλνει αρκετά μηνύματα στον εγκέφαλο, όταν κρυώνουμε, όταν μας αγγίζουν, όταν νιώθουμε κάτι καυτό, όταν κάτι μας πονάει. Και τελικά επιβεβαιώνεται η αίσθησή μας ότι από το ότι νιώθει η επιδερμίδα μας παίρνει εντολές ο εγκέφαλος μας αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες του πανεπιστημίου Umea της Σουηδίας υπάρχουν δύο νευρώνες στο δέρμα μας που επεξεργάζονται τα στοιχεία που αυτό λαμβάνει και δίνουν εντολές στον εγκέφαλο.
Αυτοί οι περιφερικοί νευρώνες, έχουν τη δυνατότητα να εξετάζουν ένα αντικείμενο με τον ίδιο τρόπο που κάνουν υπολογισμούς οι νευρώνες του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με τους ερευνητές οι δύο τύποι νευρώνων αφής, κάνουν το δέρμα στις άκρες των δαχτύλων μας τόσο ευαίσθητο, που μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες όχι μόνο για το τι νιώθουμε αλλά και για το σχήμα του αντικειμένου που ακουμπάμε καθώς το δέρμα υπολογίζει διάφορα γεωμετρικά δεδομένα με μεγάλη ακρίβεια.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ένα άτομο που δεν έχει την όρασή του έχει τη δυνατότητα μέσω της αφής να καταλαβαίνει τι αγγίζει γύρω του.