Πολιτική
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2004 16:23

Αντίδραση Διαμαντοπούλου για συκοφαντική επίθεση σε βάρος του Γ. Παπανδρέου

Στοιχεία σχετικά με το θέμα της διακίνησης δυσφημιστικού για το Γιώργο Παπανδρέου υλικού, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ¶ννα Διαμαντοπούλου, ενώ παράλληλα ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να διευκρινίσει τη στάση της. Σύμφωνα με την κα Διαμαντοπούλου, χιλιάδες φάκελοι που περιείχαν φυλλάδιο με τίτλο «τι πραγματικά πιστεύει ο κ. Παπανδρέου», εκδότης των οποίων είναι κάποια αυτοαποκαλούμενη «Δράση Πολιτών για την Προστασία της Κληρονομιάς μας», εστάλησαν χωρίς την αναγραφή αποστολέα, σε χιλιάδες ιερείς και ιερούς ναούς. Κέντρο της διακίνησης είναι, τουλάχιστον από την προηγούμενη Παρασκευή, το ταχυδρομείο της οδού Βεΐκου στο Κουκάκι.

Στο εν λόγω φυλλάδιο πραγματοποιείται επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου, μεταξύ άλλων για απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς, υπέρ της καλλιτεχνικής ελευθερίας (με αφορμή την πρόσφατη αφαίρεση επίμαχου πίνακα από την έκθεση Outlook), για επανεξέταση του δικαιώματος στην ευθανασία, το διαχωρισμό «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών κλπ. Αναδημοσιεύεται επίσης, απόσπασμα της συνέντευξης της πρώην συζύγου του όπου του καταλογίζεται «αθεΐα», προκειμένου να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι «πρέπει να πούμε όχι στον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί είναι αδιανόητο, ένας ηγέτης της χώρας, να περιφρονεί τόσο βαθιά τις αξίες του πολιτισμού και των ανθρώπων της». Το επίμαχο φυλλάδιο, δεν αναφέρει οιαδήποτε πληροφορία για την εν λόγω «Δράση Πολιτών», ούτε για το πού τυπώθηκε.

«Ο αποστολέας προσπαθεί να μετατρέψει την Εκκλησία σε όχημα κομματικής προπαγάνδας. Καταγγέλλω το γεγονός και ζητώ από τη ΝΔ, εντός της ημέρας να τοποθετηθεί υπεύθυνα», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου. Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιο ότι η Εκκλησία δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη στην υπόθεση αυτή.

Η συνέχεια θα δοθεί από το Θεόδωρο Πάγκαλο, σε μήνυση που πρόκειται να καταθέσει κατ’ αγνώστων για τη διακίνηση του «συκοφαντικού» αυτού υλικού, ενώ αναμένεται από το ΠΑΣΟΚ και η άμεση αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών για να σταματήσει η διακίνηση των ανωνύμων φυλλαδίων από τα ΕΛΤΑ.

Πηγή ΑΠΕ