Πολιτική
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2004 19:40

Πόλεμος δηλώσεων και αλληλοκατηγορίες για τα φυλλάδια

Για προβοκάτσια κατηγορεί η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ απαντώντας στις καταγγελίες της εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος Αννας Διαμαντοπούλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/03/882600.htm πως υπάλληλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διακινούσαν υλικό με συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Γ.Παπανδρέου.

Ο κ. Ρουσόπουλος σε δηλώσεις του αργά το απόγευμα ανέφερε πως είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε εργαζομένους της ΝΔ και φωτογράφιζε αυτοκίνητά τους για να υποστηρίξει τις καταγγελίες του. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδικάζει οποιεσδήποτε υβριστικές επιθέσεις απ' όπου και αν προέρχονται, αποδοκιμάζοντας ουσιαστικά το περιεχόμενο του φυλλαδίου. Ο κ. Ρουσόπουλος κάλεσε τους δημοκρατικούς πολίτες και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να αποκρούσουν τέτοιες μεθοδεύσεις σημειώνοντας ότι όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς από το ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι ικανό για όλα. Ο κ. Ρουσόπουλος διερωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί μόνο τη ΝΔ ή και τα άλλα κόμματα, αν παρακολουθεί μόνο τα αυτοκίνητα ή και τα τηλέφωνά μας ή και την ιδιωτική μας ζωή. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι ο κ. Λαλιώτης στις 26 Φεβρουαρίου είχε πει στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ότι γίνεται βρώμικος πόλεμος σε βάρος του Γ. Παπανδρέου και θα δείτε σε λίγες μέρες ότι διακινείται συκοφαντικό έντυπο από παραθρησκευτικές οργανώσεις και τη ΝΔ σε βάρος του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ρουσόπουλος κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που επικαλείται νέο ύφος και ήθος, όπως είπε, να δηλώσει αν υιοθετεί ή καταδικάζει τέτοιες αποκρουστικές ενέργειες. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη μέχρις εσχάτων για να παραμείνει γαντζωμένο στην εξουσία και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν αφίσες που υβρίζουν τον Κώστα Καραμανλή, διερωτώμενος γιατί δεν τις καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ, πως στα υπουργεία διανέμεται υλικό για απολύσεις από τη ΝΔ την ώρα που το ΠΑΣΟΚ κρατά σε ομηρία 250.000 συμβασιούχους,ενώ τα παπαγαλάκια του, όπως είπε, μιλάνε για δημοσκοπήσεις με χαλκευμένα στοιχεία.

Λαλιώτης: Ρηγίλλης-γκέιτ

Ο Κώστας Λαλιώτης απαντώντας έκανε λόγο για «Ρηγίλλης-γκέιτ» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Ρουσόπουλος και η ηγεσία της ΝΔ προφανώς βρίσκονται σε πανικό» και ως εκ τούτου «τους συνιστώ να βρουν την ψυχραιμία τους και τη νηφαλιότητά τους, έτσι ώστε να μην συγχέουν τις δικές μου ξεκάθαρες δημόσιες δηλώσεις με τα "έργα και τις ημέρες" της ΝΔ».

Ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ο κ. Ρουσόπουλος και η ηγεσία της ΝΔ έχουν πολιτική, ηθική και θεσμική υποχρέωση να απαντήσουν στις συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες καταγγελίες της κας Διαμαντοπούλου για τις ευθύνες και τη συμμετοχή της ΝΔ στον αήθη και βρώμικο πόλεμο κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου».

Καταλήγοντας ο κ. Λαλιώτης ανέφερε: «Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο. Η ηγεσία της ΝΔ αντί να υβρίζει το ΠΑΣΟΚ, έχει χρέος να διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη πρέπει να προχωρήσει τάχιστα και να φωτιστούν όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης που θα μείνει στην ιστορία ως «Ρηγίλλης-Γκέιτ». Σε κάθε περίπτωση είναι λυπηρό γεγονός, που η ηγεσία της ΝΔ εν έτει 2004 επαναλαμβάνει τον παλιό, κακό, γνώριμο εαυτό της θυμίζοντας άλλες αλήστου μνήμης εποχές».

Aς αξιολογήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες οι πολίτες

Επί του ζητήματος ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Ν. Κ. Αλιβιζάτος, στον οποίο υπεβλήθη σχετική καταγγελία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Την παραμονή των εκλογών, στους πολίτες ανήκει πρωτίστως να αξιολογήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες, καθώς και τις προθέσεις όσων τις αναλαμβάνουν.

Το ήπιο και πολιτισμένο κλίμα που χαρακτηρίζει την τρέχουσα προεκλογική περίοδο χάρη στη συμβολή των πρωταγωνιστών της, δεν κινδυνεύει από τέτοιου είδους ενέργειες. Για τη διατήρηση του κλίματος αυτού, το Υπουργείο Εσωτερικών θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του».