Αθλητικά
Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 12:59

Τένις: Πέμπτος όλων των εποχών ο Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ κατάκτησε τον τίτλο στο τουρνουά του Μπουένος Άιρες, νικώντας στον τελικό τον Χουάν Μόνακο με 2-0 (6-4, 6-1).

 

Ο Ράφα Ναδάλ κατάκτησε τον τίτλο στο τουρνουά του Μπουένος Άιρες, νικώντας στον τελικό τον Χουάν Μόνακο με 2-0 (6-4, 6-1).

Ο διάσημος Ισπανός τενίστας έφτασε έτσι στην πρώτη επιτυχία του μετά από εννέα μήνες, δηλαδή από την κατάκτηση του «Ρολάν Γκαρός» και ύστερα, προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη του το 65ο κύπελλο.

Παράλληλα, αυτός ο τίτλος επέτρεψε στον τενίστα από το Μανακόρ να γράψει ιστορία, αφού ήταν ο 46ος σε χωμάτινο τερέν και τον έφερε μπροστά από τους «θρύλους» Πιτ Σάμπρας και Μπγιόρν Μποργκ σε αυτή την κατηγορία.

Πλέον, ο Ναδάλ πλησίασε και θα προσπαθήσει να καταρρίψει το απόλυτο ρεκόρ του Γκιγιέρμο Βίγιας, ο οποίος μετρά 49 τίτλους σε χωμάτινο τερέν.

Για Ισπανό άσο αυτή ήταν η 325η νίκη της καριέρας του στο χώμα (έχει μόνο 25 ήττες), ενώ οι συνολικά 65 τίτλοι τον φέρουν πια στην πέμπτη θέση της σχετικής κατάταξης στην ΑΤΡ, πίσω από τους Τζίμι Κόνορς (109), Ιβάν Λεντλ (94), Ρότζερ Φέντερερ (84) και Τζον ΜακΕνρό (77).