Αθλητικά
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 19:08

Μπάσκετ: Μάχη για την 3η θέση, ΠΑΟΚ και Άρης

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε απέναντι στον Πανιώνιο, επικρατώντας με 79-65 των «κυανέρυθρων» στο κλειστό της Πυλαίας, για την 18η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. 

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε απέναντι στον Πανιώνιο, επικρατώντας με 79-65 των «κυανέρυθρων» στο κλειστό της Πυλαίας, για την 18η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. 

Για το «δικέφαλο» του Βορρά ήταν η 13η νίκη στο πρωτάθλημα, χάρις στην οποία έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην κανονική περίοδο. Οι νεοσμυρνιώτες από την άλλη γνώρισαν άλλη μία ήττα και, πλέον, το έργο της παραμονής γίνεται ακόμη δυσκολότερο.

Κορυφαίος των «ασπρόμαυρων» ήταν ο Βον με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (13) και ριμπάουντ (12), ενώ από τον Πανιώνιος προσπάθησε ο Κόλεμαν με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην Α1 έκανε ο ΚΑΟΔ, μετά τη νίκη του στη Δράμα επί του Κόροιβου Αμαλιάδας με 78-62. Ήταν η 6η επιτυχία των Δραμινών στο πρωτάθλημα, χάρις στην οποία απομακρύνθηκαν ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού, σε αντίθεση με την πελοποννησιακή ομάδα, η οποία έχασε έδαφος στη μάχη που δίνει για να μπει στα πλει οφ.

Ο Ζάρας με 16 πόντους ήταν η πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ από τον Κόροιβο ξεχώρισε ο Μάρσαλ με 18.

Στο... κυνήγι της 3ης θέσης παραμένει ο Άρης, μετά το σπουδαίο «διπλό» επί της Νέας Κηφισιάς στο Ζηρίνειο με 79-65. Οι γηπεδούχοι, που δεν κάνουν καλό πρωτάθλημα, γνώρισαν την 11η ήττα τους σε 18 παιχνίδια και πολύ δύσκολα θα μπουν στα πλέι οφ.

Με δύο εύστοχες βολές του Γουότερς, ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη, ο Κολοσσός Ρόδου πέτυχε μεγάλη νίκη με 64-63 του Απόλλωνα Πάτρας. Οι γηπδούχοι με το «δίποντο» αυτό έκαναν το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους στην Α1.

.