Πολιτική
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2004 14:21

Προς κάθε κατεύθυνση οι έρευνες για τα φυλλάδια

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά τη μήνυση του ΠΑΣΟΚ για την αποστολή και διακίνηση εντύπου που αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έδωσε εντολή στην Εισαγγελέα κ. Ελένη Σωτηροπούλου να διερευνήσει άμεσα όλες τις καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση και να ερευνήσει αν προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκώμενων αδικημάτων και σε αυτή την περίπτωση να εντοπίσει τους υπευθύνους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η έρευνα θα διενεργηθεί προς κάθε κατεύθυνση ώστε να εντοπιστούν -αν υπάρχουν- ευθύνες σε ό,τι αφορά το θέμα της διακίνησης των φυλλαδίων.

Επιπροσθέτως, στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διαβιβάστηκε φάκελος με τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υπόθεση των φυλλαδίων, τις οποίες υπογράφει ο γενικός διευθυντής του κόμματος κ. Βαρθολομαίος. Ο φάκελος θα παραδοθεί στην κ. Ελένη Σωτηροπούλου.

Ήδη από χθες το βράδυ, με εντολή του κ. Παπαγγελόπουλου, εστάλησαν αστυνομικοί προκειμένου να φρουρήσουν το υποκατάστημα ΕΛΤΑ Κουκακίου, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα γινόταν αποστολή φυλλαδίων.

Από τον έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη επίμαχου υλικού στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε απο την κρατική τηλεόραση τη βιντεοταινία με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χάρη Καστανίδη, ο οποίος χθες το βράδυ κατήγγειλε το τυπογραφείο όπου –όπως ισχυρίστηκε- τυπώθηκε το επίμαχο υλικό. Η συγκεκριμένη κασέτα θα επισυναφθεί στην δικογραφία που ανατέθηκε στην κ. Ελένη Σωτηροπούλου.

Στο μεταξύ, από έρευνα που έγινε στο Πρωτοδικείο Αθήνας, δεν προέκυψε η ύπαρξη καταστατικού για τη σύσταση του Σωματείου «Δράση Πολιτών για την προστασία της κληρονομιάς μας» -που υπογράφει τα φυλλάδια- από το 1990 μέχρι σήμερα.

Πηγή ΑΠΕ