Πολιτική
Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, κυρίως στα ανατολικά και νότια, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ασθενείς χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτική Πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών ασθενών χιονοπτώσεων μικρής διάρκειας κυρίως στα βορειοανατολικά. Ανεμοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία από μείον 05 έως 06 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Λίγες νεφώσεις που στα νοτιοδυτικά θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και πιθανότητα βροχής νωρίς το πρωΐ. Ανεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία από μείον 02 έως 13 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και κατά τόπους θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία από μηδέν έως 10 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία από 06 έως 12 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία από 05 έως 12 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως τις πρωϊνές ώρες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και κατά τόπους θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 09 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 06 βαθμούς.

Αύριο Σάββατο στη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα δυτικά αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τη νύχτα θα χιονίσει και στη Δυτική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί, αλλά απο το απόγευμα στα δυτικά θα γίνουν νότιοι μέτριοι και στο Ιόνιο το βράδυ ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Από το απόγευμα θα σημειωθεί μικρή άνοδος κυρίως στα δυτικά και νότια.