Πολιτική
Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2004 15:15

Διαμαντοπούλου: Δικαιώνεται η οικονομική πολιτική τoυ ΠΑΣΟΚ

Για δικαίωση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ¶ννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εurostat για το ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα ο οποίος έφθασε στο 5%. H κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε επίσης ότι επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας στο ΠΑΣΟΚ λόγω της ανταπόκρισης που υπάρχει από τους πολίτες τις τελευταίες μέρες, όσο και της κινητοποίησης μεταναστών και ετεροδημοτών.

Για δικαίωση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ¶ννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εurostat για το ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα ο οποίος έφθασε στο 5% http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/05/883287.htm .

Η επίδοση αυτή της Ελλάδας –η καλύτερη μεταξύ των εταίρων της στην Ε.Ε.-δείχνει με ποιον τρόπο μπορεί το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει την κοινωνική του πολιτική, υπογράμμισε η κ. Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα περηφάνειας για τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μέσο όρο ανάπτυξης 4,7% έναντι του αναμενόμενου 3,8%. «Πετύχαμε ήδη τον στόχο που είχε θέσει στο πρόγραμμα της για την επόμενη τετραετία η Νέα Δημοκρατία», σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας στο ΠΑΣΟΚ, λόγω της ανταπόκρισης που υπάρχει από τους πολίτες τις τελευταίες μέρες, όσο και της κινητοποίησης μεταναστών και ετεροδημοτών. Στο αισιόδοξο αυτό κλίμα -πρόσθεσε- αναμένεται να κινηθεί και η ομιλία του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου, στη μεγάλη –όπως αναμένεται- συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ απόψε στο Πεδίο του ¶ρεως. Όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου, ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του θα δώσει το στίγμα του μέλλοντος, θα μιλήσει για το αύριο και τις νέες προτεραιότητες. «Μετά την αλλαγή του 1981 με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την ισχυρή Ελλάδα του 1996 με τον Κώστα Σημίτη, περνάμε σήμερα με το Γιώργο Παπανδρέου στην περίοδο των πολιτών και της κοινωνικής συνοχής», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των φυλλαδίων, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα αποτελεί απόδειξη ενοχής της ΝΔ, αν δεν απαντήσει στα τέσσερα ερωτήματα που τέθηκαν χθες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Διαμαντοπούλου, παρατήρησε ότι η πόλωση των τελευταίων ημερών είχε μόνο πολιτικά χαρακτηριστικά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου «έβαλε το δίλημμα πρόοδος ή συντήρηση, ένα δίλημμα καθαρά πολιτικό». «Το Κίνημα αντέδρασε τις προηγούμενες μέρες στα όσα εκπορεύτηκαν από τη ΝΔ και στελέχη της για τα ‘δικά μας παιδιά’, τις επικείμενες απολύσεις και το χυδαίο έντυπο», επισήμανε η κ. Διαμαντοπούλου.