Πολιτική
Κυριακή, 07 Μαρτίου 2004 15:10

Ομαλή η διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα

«Οι εκλογές συνεχίζονται ομαλά σε όλη την επικράτεια και όλα τα εκλογικά τμήματα λειτουργούν άψογα με αθρόα προσέλευση των εκλογέων».

Αυτό υπογράμμισε το μεσημέρι ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Νίκος Αλιβιζάτος.

Για όσους αμέλησαν να ενημερωθούν εγκαίρως ως προς τα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν ο κ. Αλιβιζάτος τους προέτρεψε να απευθυνθούν στο νούμερο 1564- το οποίο όμως, όπως είπε, είναι κορεσμένο και απαιτεί πολύ υπομονή- ή στα ΚΕΠ, τους δήμους και τα κιόσκια του υπουργείου Εσωτερικών τα οποία θα λειτουργούν μέχρι το βράδυ.

Για ορισμένα μικροπροβλήματα που σημειώθηκαν σε διάφορες περιπτώσεις ο κ. Αλιβιζάτος είπε ότι σύντομα αποκαταστάθηκαν και λήφθηκε μέριμνα ώστε να μην θεωρηθούν άκυρα τα ψηφοδέλτια. Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν είναι θεμιτή πλέον η ψηφοφορία με δίπλωμα οδήγησης ή άλλο έγγραφο όπως γινόταν παλιότερα.

Επανέλαβε ότι τα ισχύοντα έγγραφα είναι μόνο η αστυνομική ταυτότητα ή το ελληνικό διαβατήριο υπογραμμίζοντας ότι αυτά μόνο ορίζει ο νόμος του οποίου σε αυτές τις εκλογές γίνεται στενή ερμηνεία. Μετά τις διευκρινίσεις που έκανε το πρωΐ για τα διαβατήρια που έχουν λήξει ενώ δεν υπάρχουν και ταυτότητες,ο κ. Αλιβιζάτος επισήμανε ότι κάποια στιγμή της ημέρας σημαντικός αριθμός συμπολιτών απευθύνθηκε στους δήμους και τα αστυνομικά τμήματα για να προμηθευτεί τις προσωρινές αστυνομικές βεβαιώσεις.

Σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Φώτη Νασιάκου ο κ. Αλιβιζάτος είπε ότι μίλησε και με τους δύο και ότι η παρέμβαση του κ. Μεϊμαράκη αφορούσε τη ροή και τον αριθμό των αιτούντων βεβαιώσεων από τα αστυνομικά τμήματα. Ο κ. Αλιβιζάτος υπογράμμισε ότι ζήτησε από τον κ. Νασιάκο να τον ενημερώσει το μεσημέρι (2μ.μ.) και με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας (7μ.μ.) για τον ακριβή αριθμό των χορηγηθέντων πιστοποιητικών.

Τέλος για την νομιμοποίηση ή μη της συμμετοχής των ατόμων με νοητική στέρηση στην εκλογική διαδικασία ο κ. Αλιβιζάτος είπε ότι δεν δικαιούνται να ψηφίσουν άτομα που διαθέτουν δικαστική απόφαση που τα θέτει υπό την προστασία του δικαστηρίου, ενώ για τα άτομα με κινητικά προβλήματα είπε ότι απ' ότι γνωρίζει τουλάχιστον στην Αττική μπορούν να απευθύνονται σε δύο τηλέφωνα των νομαρχιών Αθήνας - Πειραιά ώστε να τους αποστέλλονται οχήματα για να μεταφερθούν στα εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων