Πολιτική
Κυριακή, 07 Μαρτίου 2004 16:22

Μετά το κλείσιμο της κάλπης τα πρώτα exit polls

Στις 7 μ.μ. θα ολοκληρωθεί η ψηφοφορία που διεξάγεται ομαλά από το πρωΐ με περιορισμένα προβλήματα.

Οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους, το οποίο πρέπει να είναι σε ισχύ.

Ο τετραψήφιος αριθμός κλήσης 1564 του υπουργείου Εσωτερικών μπλοκάρισε από ψηφοφόρους, οι οποίοι νωρίτερα δεν γνώριζαν πού ψηφίζουν.

Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου στις 10:30' μ.μ. σε περίπτωση που η διαφορά των δύο κομμάτων θα είναι μικρότερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας, δήλωσε ο πρόεδρος της Delta Singular Ανδρέας Δρυμιώτης.

Εάν η διαφορά είναι μεγαλύτερη, τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα θα έχουν ανακοινωθεί νωρίτερα.

Στις 7 μ.μ., δηλαδή μόλις κλείσουν οι κάλπες θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των exit poll.

Πού ψήφισαν οι πολιτικοί άνδρες

Στην Πάτρα ψήφισε το πρωΐ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο οποίος δήλωσε :«Ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα πάνε καλά».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στη Λάρισα, όπου είναι υποψήφιος και τόνισε ότι έχει πολύ θετικά μηνύματα από όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Θεσσαλονίκη, από όπου ανέφερε : «Οι πολίτες αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον του τόπου και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση τους».

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος ψήφισε στον Πειραιά, δήλωσε : «Σήμερα αποφασίζουμε για το αύριο, για τους χειρισμούς σχετικά με την οικονομία το Κυπριακό και τα ελληνο-τουρκικά, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Στην Νίκαια ψήφισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και επεσήμανε ότι : «Χρειάζεται γερό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και δυνατό ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων και όσων δεν βολεύονται με την πλουτοκρατία, τις Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ».

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νίκος Κωνσταντόπουλος ψήφισε στα Εξάρχεια και δήλωσε ότι «Η ψήφος στο Συνασπισμό της Αριστεράς είναι ψήφος ελπίδας για μια δικαιότερη κοινωνία».

Στην Αργυρούπολη ψήφισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε, ότι : «Ο αγώνας συνεχίζεται».

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργος Καρατζαφέρης είπε : «Μετά από παγίδες φτάσαμε δυνατοί στις κάλπες. Είμαστε η έκπληξη».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος, ψήφισε στην Πλάκα και είπε : «Σήμερα τελειώνουν τα ψέμματα. Αύριο όλοι οι Ελληνες ομονοούντες πρέπει να αγωνιστούν για να λυθούν τα πολλά προβλήματα».

Προβλήματα στα εκλογικά κέντρα

Στα της διαδικασίας τώρα, ελάχιστοι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν προσήλθαν στην ώρα τους, ενώ στο 133ο εκλογικό τμήμα στον Κόκκινο Μύλο Αττικής, ο δικαστικός αντιπρόσωπος είχε ξεχάσει τη σφραγίδα και σφράγιζε τους φακέλλους με σφραγίδα ιδιώτη. Σε άλλο εκλογικό τμήμα ο δικαστικός αντιπρόσωπος αντικαταστάθηκε λόγω μέθης.

Με άστατο καιρό θα γίνει η επιστροφή των ετεροδημοτών. Αυτήν την ώρα αυξημένη είναι η κίνηση στο ρεύμα εισόδου της Αθηνών-Κορίνθου και η Τροχαία έχει παραχωρήσει μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.