Πολιτική
Κυριακή, 07 Μαρτίου 2004 22:00

Προβάδισμα 7,51% της Νέας Δημοκρατίας

Με καταμετρημένο το 6,68% επί του συνόλου των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις εκλογές με διαφορά της τάξης του 7,51%. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 48,07%, το ΠΑΣΟΚ 40,56%, το ΚΚΕ 4,91%, ο ΣΥΝ 2,55%, ο ΛΑΟΣ 1,70% και το ΔΗΚΚΙ 1,44%.

ΜΕ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΟ το 6,68% επί του συνόλου των ψήφων, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις εκλογές με διαφορά της τάξης του 7,51%. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 48,07%, το ΠΑΣΟΚ 40,56%, το ΚΚΕ 4,91%, ο ΣΥΝ 2,55%, ο ΛΑΟΣ 1,70% και το ΔΗΚΚΙ 1,44%.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι το έργο της κυβέρνησης θα είναι δύσκολο και η δουλειά πολλή. «Πρέπει να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο ελληνικός λαός», τόνισε.

Αργότερα αναμένονται οι δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος πριν από λίγο χαιρέτησε τους οπαδούς του κόμματός του που έχουν συγκεντρωθεί στη Ρηγίλλης.

«Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε στις εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ευχήθηκε στον κ. Καραμανλή καλή επιτυχία στο έργο του, «για το καλό της Ελλάδας» http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/07/883964.htm .

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Καραμανλή, στον οποίο ευχήθηκε «καλή δύναμη». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Θεόδωρο Ρουσόπουλο, ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να υπάρχει κλίμα συνεργασίας στο πλαίσιο του νέου ήθους, που πρέπει να διακρίνει την επόμενη πολιτική περίοδο. «Εγώ προσβλέπω και στη δική σου συνεργασία», είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Καραμανλής.

«Ο ελληνικός λαός έκρινε ότι πρέπει να υπάρξει νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα. Εύχομαι στη Νέα Δημοκρατία να ανταποκριθεί εποικοδομητικά στην εντολή που έλαβε», τόνισε ο Κώστας Σημίτης http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/07/883975.htm .

«Το ΠΑΣΟΚ θα διασφαλίσει ότι θα συνεχιστεί η πρόοδος της κοινωνίες. Ο δικός μας ρόλος θα είναι δημιουργικός, για να πάει η Ελλάδα πιο μπροστά, πιο ψηλά», πρόσθεσε.

Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα στον Κ. Καραμανλή

Τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή συνεχάρησαν για την εκλογική του νίκη τηλεφωνικώς, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόσο, ο Αλβανός πρωθυπουργός Φάτος Νάνο, η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.