Πολιτική
Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια που τοπικά θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, στο Ιόνιο θυελλώδεις τοπικά πολύ θυελλώδεις (8 με 9 Μποφώρ) που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί και από το μεσημέρι τοπικά θυελλώδεις ( 7 με 8 Μποφώρ). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Αναλυτική πρόγνωση,

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με βροχές αρχικά στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και βαθμιαία πολύ ισχυροί Θερμοκρασία από μείον 2 έως 8 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στο Βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Ανεμοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στο Ιόνιο τοπικά πολύ θυελλώδεις (8 με 9 Μποφώρ) που από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με ασθενείς βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας. Ανεμοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πιθανόν τοπικά

θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 1 έως 12 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα βρέξει. Ανεμοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας καταιγίδας θα σημειωθούν στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πιθανόν τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται εφώσεις με ασθενείς βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς.

Για αύριο Τρίτη στο Ιονιο, την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που πιθανόν τοπικά να είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαιο θυελλώδεις που αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.