Πολιτική
Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2004 12:21

Παραιτήθηκε ο Κώστας Σημίτης

Εύχομαι οι πολιτικές αλλαγές που σημειώθηκαν να συμβαδίσουν με το καλό το τόπου και ''η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αιτήματα του ελληνικού λαού για το συμφέρον της χώρας'', δήλωσε ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να υποβάλει την παραίτησή του.

Μέσω του Προεδρικού Μεγάρου εξελίσσεται σήμερα η ροή των πολιτικών εξελίξεων, καθώς σήμερα στις 11 επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός για να υποβάλει την παραίτησή του, στις 12 προσήλθε ο πρόεδρος της Βουλής για να ενημερώσει τον πρόεδρο για τη δύναμη των κομμάτων και στις 13.00 ο Κώστας Καραμανλής πρόκειται να επισκεφθεί τον κ. Στεφανόπουλο για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Στην πρωϊνή συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξέφρασε την ελπίδα οι πολιτικές αλλαγές που σημειώθηκαν να συμβαδίσουν με το καλό το τόπου και ''η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αιτήματα του ελληνικού λαού για το συμφέρον της χώρας''.

Ο κ. Σημίτης ανέφερε ενδεικτικά την αναζήτηση λύσης στο Κυπριακό, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε πως ''ό,τι και αν ψήφισε ο καθένας, όλοι οι πολίτες, εύχονται να πετύχει η νέα κυβέρνηση".

Μετά τη συνάντησή ο κ. Σημίτης ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία που είχε μαζί τους και ανέφερε πως θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως ότου ορκισθεί νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Σημίτης έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος θα τον ειδοποιήσει μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης προκειμένου να παραλάβει την πρωθυπουργία.''Καλή επιτυχία στη Νέα Δημοκρατία και στο έργο που αναλαμβάνει'',τόνισε ο κ. Σημίτης.

Η δήλωση του κ. Σημίτη είναι η ακόλουθη :

«Υπέβαλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλο την παραίτησή μου. Θα εξακολουθώ να ασκώ τα καθήκοντά μου μέχρις ότου ορκισθεί η νέα κυβέρνηση».

«Συνομίλησα σήμερα το πρωί με τον κ. Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής θα με ειδοποιήσει μετά την ορκωμοσία, ώστε η απερχόμενη κυβέρνηση να παραδώσει στη νέα κυβέρνηση και εγώ, βεβαίως, να δω τον κ. Καραμανλή και να τον ενημερώσω για τα τρέχοντα θέματα».

«Εύχομαι στη Νέα Δημοκρατία καλή επιτυχία στο έργο της για το συμφέρον του ελληνικού λαού».

«Τέλος, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εσάς τους εκπροσώπους του Τύπου για τη συνεργασία που είχαμε. Γεια σας. Σας ευχαριστώ».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων