Πολιτική
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 17:29

Αλ. Μητρόπουλος: Είμαστε δέσμιοι της εγκληματικής συναίνεσης των προηγούμενων κυβερνήσεων

Επίθεση εναντίον των κυβερνήσεων Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά - Ευάγγελου Βενιζέλου αποδίδοντάς τους ευθύνες για την ταύτιση της δανειακής σύμβασης με το πρόγραμμα, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος με αφορμή τις διαπραγματεύσεις.

Επίθεση εναντίον των κυβερνήσεων Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά - Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος με αφορμή τις διαπραγματεύσεις.

Όπως υπογράμμισε η κυβέρνηση είναι δέσμια της εγκληματικής συναίνεσης των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων που φαίνεται να έχουν εκχωρήσει στους δανειστές εγγράφως τη δέσμευση για αποδοχή της βιωσιμότητας του χρέους και της ρήτρας των ισοδυνάμων.

«Τα καλόπαιδα των προηγούμενων κυβερνήσεων ταύτισαν τη δανειακή σύμβαση με το πρόγραμμα», σχολίασε στο ΒΗΜΑ FM συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι το δύσκολο εγχείρημα της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Να απορρίψει δηλαδή ότι πρωτόγνωρο υπάρχει στα σενάρια των δανειστών, όπου ο δανεισμός συνοδεύεται από ένα πακέτο εξαθλίωσης του λαού.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενήμερος για όλα αυτά και ανέμενε ότι οι δανειστές δεν θα δεχόντουσαν τις παράνομες δεσμεύσεις των δύο προηγούμενων κυβερνήσεων, που είχαν παραιτηθεί από την διαπραγμάτευση του χρέους.