Πολιτική
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας, προβλέπει για σήμερα Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί μέ την ίδια ένταση. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Αναλυτική Πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη : Παροδικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Ανεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, που απο το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με παροδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Ανεμοι αρχικά νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με παροδικές βροχές. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποπραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι. Θερμοκρασία από 6 έως 9 βαθμούς.

Αύριο Τετάρτη στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τοπικά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι αυξημένες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.