Πολιτική
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2004 17:32

Περίπου 70 παραιτήσεις στελεχών Οργανισμών ζήτησε ο Χ. Βερελής

Τις παραιτήσεις όλων των προέδρων, διοικητών, διευθυνόντων συμβούλων και άλλων ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων και Οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, ζήτησε ο απερχόμενος υπουργός Χρίστος Βερελής, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του νέου υπουργού Μιχάλη Λιάπη.

Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι έχουν επιλεγεί ύστερα από σχετική ακρόαση στη Βουλή με διακομματική συναίνεση και δεν έχουν διοριστεί ή τοποθετηθεί με υπουργική απόφαση. Μεταξύ αυτών που δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, είναι οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ Γιαννακός, του ΟΤΕ Ελ. Αντωνακόπουλος, της ΕΘΕΛ Κόκορης, των ΗΣΑΠ Ράπος, των ΗΛΠΑΠ Πετρόπουλος, των ΕΛΤΑ Δραϊνάκης, της ΑΜΕΛ Οικονομόπουλος (γιατί υπάγεται στην εταιρεία Αττικό Μετρό), καθώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κα Μπόμη (γιατί πλέον υπάγεται στο υπουργείο Οικονομίας).

Η τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Μεταφορών θα γίνει αύριο αργά το μεσημέρι, μετά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ