Πολιτική
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, με βαθμιαία βελτίωση, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στη Θράκη τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τοπικά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι αυξημένες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική Πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη : Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωΐ, κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία από μείον 1 έως 10 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο. Ανεμοι δυτικοί βορειοιοδυτικοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία από 4 έως 13 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωΐ αυξημένες. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωΐ αυξημένες. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί ισχυροί πρόσκαιρα το πρωί πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά στα βόρεια και ανατολικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι πρόσκαιρα ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς.

Για αύριο Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Το πρωΐ τοπικά θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς που σταδιακά θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι στα δυτικά ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη νύχτα όμως και νωρίς το πρωΐ στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.