Πολιτική
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2004 10:19

Στις 11 το πρωΐ η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Ορκίζεται στις 11 π.μ. η νέα κυβέρνηση με τα 47 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το μεσημέρι, υπό τον Κώστα Καραμανλή.

Εργα, ασφάλεια και συντονισμός συναρμοδίων φορέων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απότελεί το πρώτο τρίπτυχο του κυβερνητικού έργου, ενώ η δημοσιονομική πολιτική κατάσταση, εν όψει και της επιθεώρησης από τη Eurostat, βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του οικονομικού επιτελείου.

«Πολύ καλό», χαρακτήρισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος επεσήμανε ότι οι πρώτες προτεραιότητες θα πρέπει να είναι η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας και η άρση των αντικινήτρων για τις επενδύσεις.

Για τη δημοσιονομική απογραφή που έχει προαναγγείλει η νέα κυβέρνηση, σημείωσε ότι είναι απαραίτητη, προκειμένου να μπει μία τάξη και να αυξηθεί η φερεγγυότητα του κράτους.

Ο κ. Κυριακόπουλος τόνισε οι προεκλογικές υποσχέσεις για παροχές πρέπει να υλοποιηθούν σταδιακά, ώστε οι επιπτώσεις στην οικονομία να μην είναι σοβαρές.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον εκτίμησε ότι οι προοπτικές της οικονομίας είναι ανοικτές. Για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, ο πρόεδρος των βιομηχάνων προέβλεψε ότι από τον Απρίλιο έως τον Μάϊο αναμένεται να επιτευχθεί μία ειδική συμφωνία με τη ΓΣΕΕ.

«Καλή επιτυχία, αλλά κάθε κυβέρνηση κρίνεται από το έργο της», ήταν το πρώτο σχόλιο του Γιώργου Παπανδρέου. Σειρά επαφών και συσκέψεων στη Χαριλάου Τρικούπη για την αποτίμηση της εκλογικής ήττας και τις επόμενες κινήσεις.