Πολιτική
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2004 12:57

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κ. Καραμανλή, Κ. Σημίτη

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησής του στο Προεδρικό Μέγαρο, μετέβη πεζή στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

«Καλημέρα σας κύριε πρόεδρε», είπε ο πρωθυπουργός στον απερχόμενο πρωθυπουργό και ο κ.Σημίτη, αφού τον καλημέρισε, του ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

Ο κ. Σημίτης παρέδωσε στον νέο πρωθυπουργό όλους τους φακέλους και τον ενημέρωσε για κρίσιμα τρέχοντα θέματα. Οι κύριοι Καραμανλής και Σημίτης συνομίλησαν για περίπου 30 λεπτά της ώρας και στη συνέχεια ο νέος πρωθυπουργός ξεπροβόδισε τον απερχόμενο στο κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου.

Μετά απο 10 λεπτά ο κ.Καραμανλής αναχώρησε απο το Μέγαρο Μαξίμου για τη Βουλή, όπου ήδη βρίσκονταν στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που τον ανέμεναν για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σε όλα τα στελέχη της κυβέρνησης είχε διανεμηθεί φάκελος με οδηγίες για τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνουν -κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα - μόλις παραλάβουν από τους απερχόμενους υπουργούς.