Αθλητικά
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 20:21

Βόλεϊ: Ο ΠΑΟΚ «έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών γνώρισε ο Ολυμπιακός, εντός έδρας, από τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ, στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής.

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών γνώρισε ο Ολυμπιακός, εντός έδρας, από τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ, στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής.

Ο αγώνας στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» ήταν ένας από τους πιο συγκλονιστικούς που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν έλλειψαν τα επεισόδια εις βάρος της αποστολής των «ασπρόμαυρων». Αξίζει να επισημανθεί ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στο τάι μπρέικ με 27-25, σε αγώνα που διήρκησε 3 ώρες, λόγω και τις διακοπής που είχε για περίπου μισή ώρα!

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν 0-2, οι Πειραιώτες ισοφάρισαν, αλλά τελικά το συγκρότημα του Γιάννη Καλμαζίδη έφτασε στη μεγάλη νίκη, χάρις στην οποία «ισοβαθμεί» με τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της Α1 με 41 βαθμούς.

Το ντέρμπι κορυφής διακόπηκε για περίπου μισή ώρα αμέσως μετά την κατάκτηση του δεύτερου σετ από τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς που βρέθηκαν να χάνουν 24-22, κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και να επικρατήσουν 26-24, κάνοντας το 0-2 στο κλειστό του Ρέντη.

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν έντονοι, γεγονός που εξόργισε τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι άρχισαν να πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο με στόχο τους φιλοξενούμενους. Ο διαιτητής διέκοψε την αναμέτρηση κι έδωσε εντολή για εκκένωση μέρους της εξέδρας προκειμένου να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η διακοπή αυτή «ωφέλησε» τους Πειραιώτες που μετά το εις βάρος τους 0-2 (22-25, 24-26) κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 (26-24) και στο τέταρτο σετ με επίδειξη δύναμης έφτασαν στην ισοφάριση (2-2) με 25-20.

Το ματς οδηγήθηκε στο 5ο σετ, όπου ο Ολυμπιακός ξέφυγε 9-7, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν... εγκατέλειψε και ισοφάρισε 12-12. Από κει και πέρα πραγματικά «έσπασαν καρδιές» σε ένα από τα κορυφαία τάι μπρέικ που έχουν γίνει ποτέ. Οι δύο κορυφαίες ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο έως ότου ο «δικέφαλος» πάρει τελικά το σετ με 27-25 (!!!) και ττη μεγάλη νίκη με 3-2.