Κόσμος
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2004 19:36

Διεθνής καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν εξέφρασε σήμερα την ελπίδα αυτοί που ευθύνονται για τις επιθέσεις στη Μαδρίτη να προσαχθούν γρήγορα ενώπιον της δικαιοσύνης. «Οποιος και αν είναι ο ορισμός της τρομοκρατίας, πιστεύω πως για όλον τον κόσμο είναι προφανές πως το να σκοτώνεις αθώους είναι τρομοκρατία και αυτό δεν συζητείται. Είναι ηθικά απαράδεκτο», υπογράμμισε.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην Ισπανία που δέχτηκε σήμερα το φρικτότερο τρομοκρατικό κτύπημα που έχει σημειωθεί στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπους εξέφρασε συλλυπητήρια στον επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης, Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Τουρκία, Φιλιππίνες, Συρία, Μαρόκο, Πολωνία, ο Πάπας, η Ε.Ε. δια των θεσμικών της οργάνων, το ΝΑΤΟ, και το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασαν τις βομβιστικές επιθέσεις και έστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης στον ισπανικό λαό.

Τα θερμά συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Ισπανίας και τις οικογένειες των θυμάτων εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, σε επιστολή του προς την Ισπανίδα ομόλογό του, Ανα Παλάθιο. Τις επιθέσεις καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπανδρέου, ο ΣΥΝ και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας.