Πολιτική
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2004 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση του καιρού από τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί με τάση ενίσχυσης το βράδυ στο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτική Πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη : Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αργά το απόγευμα σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία από μείον 2 έως 9 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιονιά στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα και από βορειοδυτικά σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί που αργότερα θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεα, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος : Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας στις νοτιότερες περιοχες. Παροδικες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία από 1 έως 13 βαθμούς.

* Κυκλάδες, Κρήτη : Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδων στην Κρήτη. Εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα. Ανεμοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ πολύ ισχυροί και πιθανώς θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

* Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα : Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Ανεμοι βορειοδυτικοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, αργότερα πολύ ισχυροί και πιθανώς τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι αργότερα ισχυροί και το βράδυ στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς.

Για αύριο Σάββατο στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στη Μακεδονία θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση απο αργά το βράδυ της Κυριακής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην Ανατολική Ελλάδα τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.