Πολιτική
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2004 09:07

Επισκόπηση ελληνικού Τύπου

Οι προτεραιότητες του έργου της νέας κυβέρνησης, το Κυπριακό, η πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια στην Ισπανία και οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) : «Νέος νόμος για τα πανωτόκια. Αμεση εφαρμογή των δεσμεύσεων Καραμανλή».

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) : «Συναγερμός και στην Αθήνα. Τρομοκρατικό μακελειό στη Μαδρίτη με πάνω από 200 νεκρούς και 1.200 τραυματίες»!

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ : «Φοβάται Αλ Κάιντα και τα χειρότερα η Αθήνα. Μετά το σοκ του δεκαπλού χτυπήματος στη Μαδρίτη».

* Η ΑΠΟΦΑΣΗ : «Εφιάλτης για την Αθήνα... η 11η Μαρτίου της Ευρώπης! Η Αλ Κάιντα γέμισε πτώματα τη Μαδρίτη».

* Η ΑΥΓΗ : «Η «11η Σεπτεμβρίου» της Ευρώπης. Μαδρίτη: Μπαράζ βομβών με 190 νεκρούς και 1.300 τραυματίες».

* ΑΥΡΙΑΝΗ : «Κώστα, τι θα γίνει με τους κλέφτες του ΣΔΟΕ; Εχουν λυσσάξει τους μικροεπαγγελματίες στους ελέγχους και τα πρόστιμα ενώ καλύπτουν στους μεγάλους».

* ΤΟ ΒΗΜΑ : «Ισπανική τραγωδία. Το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη. 192 τουλάχιστον οι νεκροί, 1.400 και πλέον οι τραυματίες».

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ : «Πεθαίνοντας στη Μαδρίτη. Η «11η Σεπτεμβρίου» της Ευρώπης. Λουτρό αίματος σε τετραπλή βομβιστικήεπίθεση στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Χτύπησαν σε ώρα αιχμής».

* ΕΘΝΟΣ : «Επί ποδός η Αθήνα μετά το μακελειό. Αλ Κάιντα: Διεισδύσαμε στην καρδιά της Ευρώπης. Εκτακτα μέτρα σε Μετρό, ΟΣΕ, πρεσβείες και ομπρέλα ασφαλείας στο «Ελευθ. Βενιζέλος».

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ : «Δεν θα πάρει... μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς, η Τρομοκρατία! Θωρακίζεται, ακόμη περισσότερο, η Αθήνα μετά το μακελειό στη Μαδρίτη».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ : «Αρπαξαν τα αρχεία φεύγοντας από τα υπουργεία. Οι υπουργοί - υφυπουργοί».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : «Η 11η Μαρτίου της Ευρώπης. Μαδρίτη: Η «Αλ Κάιντα» πίσω από το μακελειό/192 νεκροί και 1.247 τραυματίες».

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «11η Μαρτίου. Ισπανική 11η Σεπτεμβρίου. Ολα- και ένα μήνυμα - δείχνουν Αλ Κάιντα».

* ΕΣΤΙΑ : «Η απειλή της τρομοκρατίας. Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις».

* Espresso : «Αρχισαν οι μπουνιές! Πρωτοφανής σύγκρουση Κούγια- Μάκη. Η Espresso παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό τις άγριες εξελίξεις».

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : «11 Μαρτίου» της Μαδρίτης. Σοκαρισμένη η Ευρώπη από την αγριότητα. Η ΕΤΑ και η Αλ Κάιντα είναι οι πιθανότεροι δράστες 192 νεκροί, 1.430 τραυματίες».

* Ο ΛΟΓΟΣ : «Η «11η Σεπτεμβρίου» της Ευρώπης. «Πάγωσε» η Ισπανία- Περίπου 200 οι νεκροί».

* ΤΑ ΝΕΑ : «Τρένο βόμβα εξουδετέρωσαν στη Β. Ελλάδα. Η Αντιτρομοκρατική υποψιάζεται τη Μαφία».

* ΝΙΚΗ : «11η Μαρτίου 2004. Η τρομοκρατία χτύπησε και στην Ευρώπη. Αίμα και δάκρυα στη Μαδρίτη. 200 νεκροί και πάνω από 1.300 τραυματίες».

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «Επιδιώκουν μοίρασμα φτώχειας μεταξύ εργαζομένων και ανέργων».

* The Daily Times : «Παγκόσμιο πόλεμο άνοιξε η Αλ Κάιντα. Ο τρόμος απλώνεται σε ολόκληρη την υδρόγειο. Σοβαρή ανησυχία στην Αθήνα».

* Traffic News : «Τρελός πόλεμος Μάκη - Κούγια. Χαμός στα δικαστήρια, κόλαση στα κρατητήρια της Αστυνομίας. Κορυφώθηκε μέχρις εσχάτων η σύγκρουση».

* Η ΧΩΡΑ : «Μάζεψε το ΣΔΟΕ η κυβέρνηση. Αμεση παρέμβαση Ρεγκούζα στους ύποπτους μαζικούς ελέγχους μία μέρα μετά την ορκωμοσία».

* City Press : «Σφαγή στη Μαδρίτη, ανησυχία στην Αθήνα. Μαζική τρομοκρατία στην πρωτεύουσα της Ισπανίας».

* MetroRAMA : «Σήκωσαν τα μανίκια και έπιασαν δουλειά. Από νωρίς και... σεμνά μπήκαν στα βαθιά τα μέλη της νέας κυβέρνησης».

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ : «Η Μαδρίτη τρομάζει την Ελλάδα. Φόβος στην Ευρώπη από το χτύπημα της Αλ Κάϊντα».

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : «Πεθαίνοντας στη Μαδρίτη. Τυφλό χτύπημα αφήνει 190 νεκρούς και 1.200 τραυματίες».

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : «Νέος τρόμος από την Ισπανία στην επέτειο ενός χρόνου από την ημέρα έκρηξης του πολέμου στο Ιράκ».