Πολιτική
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2004 15:28

Επίσπευση της έναρξης εργασιών της νέας Βουλής επιθυμεί η κυβέρνηση

Την επίσπευση της έναρξης των εργασιών της νέας Βουλής εξετάζει η κυβέρνηση ενόψει της τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στις 22 Μαρτίου. Ζητήθηκε μάλιστα η προετοιμασία Προεδρικού Διατάγματος για τη σύγκληση της Βουλής την 16η Μαρτίου, αντί της 18ης Μαρτίου, όπως όριζε το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 48 (11/2/2003) για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών της 7ης Μαρτίου.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο καθώς η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών δεν έχει στείλει κατάλογο με τους εκλεγέντες βουλευτές στο τμήμα Μητρώου της Βουλής. Κι αυτό, επειδή συνεχίζεται σε ορισμένες περιφέρειες –όπως η Β’ Αθηνών- η καταμέτρηση των σταυρών στους υποψηφίους.

Επιπρόσθετα, οι αρχηγοί των κομμάτων πρέπει να δηλώσουν ποια από τις δύο έδρες –στις περιφέρειες των οποίων εξετέθησαν- θα καταλάβουν στη νέα Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, κατέβηκε στην Α’ Θεσσαλονίκης και στα Δωδεκάνησα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπνδρέου, στην Α’ Θεσσαλονίκης και στη Λάρισα, η γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη Β’ Αθηνών και στη Β’ Πειραιώς, ενώ ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ήδη επέλεξε την Α’ Αθηνών από την Α’ Θεσσαλονίκης.

Πηγή Αθηθναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων