Πολιτική
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2004 15:43

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νατοϊκή εμπλοκή στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει τη συνδρομή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/03/12/886004.htm , εξέφρασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Με αφορμή τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη το ΚΚΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Ποιοι ωφελούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες; Η απάντηση δίνεται από τα ίδια τα γεγονότα: Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας εξαπολύεται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μια γιγάντιας έκτασης επίθεση κατά των λαών. Πολύ χαρακτηριστική είναι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναθέσει στο ΝΑΤΟ την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων!

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με αυτή την απόφαση. Καταγγέλλει την κυβέρνηση Καραμανλή που αποδέχτηκε τη νατοϊκή εμπλοκή, χρησιμοποιώντας το αίσθημα ανασφάλειας που γεννούν γεγονότα σαν αυτό της Μαδρίτης».

«Το ΝΑΤΟ είναι οργανισμός πολέμου και καταστολής. Στρέφεται κατά των λαών και επομένως είναι ο πλέον ακατάλληλος να εγγυηθεί τη λήψη μέτρων που ασφαλώς χρειάζεται να παρθούν», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ΚΚΕ.