Η Ελλάδα κυριαρχεί και πάλι στην πολιτική σκηνή της Φινλανδίας, καθώς το αντιπολιτευόμενο κόμμα «Οι Φινλανδοί» έχει υποβάλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης συνασπισμού του Αλεξάντερ Στουμπ για τα προγράμματα στήριξης προς την Αθήνα.
Η Ελλάδα κυριαρχεί και πάλι στην πολιτική σκηνή της Φινλανδίας, καθώς το αντιπολιτευόμενο κόμμα «Οι Φινλανδοί» έχει υποβάλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης συνασπισμού του Αλεξάντερ Στουμπ για τα προγράμματα στήριξης προς την Αθήνα, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
«Οι Φινλανδοί» που είναι γενικά κατά των προγραμμάτων διάσωσης χωρών της Ευρωζώνης, ζητούν από την κυβέρνηση του κ. Στουμπ να δώσει απαντήσεις για την οικονομική έκθεση της Φινλανδίας στην Ελλάδα και για το αν είναι προετοιμασμένη για μία διάσπαση της Ευρωζώνης.
Η συζήτηση θα γίνει στις 1 μετά το μεσημέρι στο Ελσίνκι. Ο κ. Στουμπ υπεραμύνθηκε την Πέμπτη των προγραμμάτων στήριξης, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση εργάσθηκε στη διάρκεια της κρίσης για να σώσει το ευρώ.
Η αντιπολίτευση στη Φινλανδία προετοιμάζεται για τις εκλογές που θα γίνουν στη χώρα στις 19 Απριλίου και με τις προτάσεις δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης επιδιώκει να υποδαυλισθεί η δυσπιστία κατά του κυβερνώντος συνασπισμού. Η κυβέρνηση του κ. Στουμπ έχει μία οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς στηρίζεται σε 101 βουλευτές έναντι 98 βουλευτών της Αντιπολίτευσης.
Η φινλανδική κυβέρνηση πιθανότατα θα συνεχίσει με υπηρεσιακό χαρακτήρα, εάν δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς η ημερομηνία των εκλογών είναι κοντά, δήλωσε ο λέκτορας πολιτικών επιστημών Πέτρι Κοικαλάινεν.
Από την ανάληψη της εξουσίας τον περασμένο Ιούνιο, η κυβέρνηση του κ. Στουμπ έχει επιβιώσει πέντε προτάσεων δυσπιστίας εναντίον της. Ο προκάτοχός του, Γίρκι Κατάινεν, ο οποίος πλέον είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αντιμετώπισε 17 προτάσεις δυσπιστίας από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2014.
Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Στουμπ υπολείπονται του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κέντρου στις δημοσκοπήσεις.