Πολιτική
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 13:43

Ν.Δ.: Τσίπρας - Βαρουφάκης δυσφημούν την Ελλάδα

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης - Ν.Δ. ξέσπασε με αφορμή δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, οι οποίες, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, δυσφημούν τη χώρα. 

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης - Ν.Δ. ξέσπασε με αφορμή δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, οι οποίες, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, δυσφημούν τη χώρα. 

Η αρχή έγινε από τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος δήλωσε ότι «χθες στη Ρώμη ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε την Ελλάδα διεφθαρμένη χώρα και σήμερα ο κ. Βαρουφάκης την χαρακτήρισε χρεοκοπημένη».

«Κάνουν στην πατρίδα μας την ίδια δυσφήμηση που έκανε και ο Γ. Παπανδρέου», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως «ο λαός θα κρίνει».

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να μην προκαλεί. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι είναι καλό μερικές φορές να σιωπούν «αυτοί που κατέστησαν την Ελλάδα πρωταγωνίστρια διεθνώς στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή» και πρόσθεσε ότι «αυτοί που χρεοκόπησαν την ελληνική κοινωνία καλό είναι να μην προκαλούν». 

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι γυρίσαμε σελίδα στις 25 Ιανουαρίου και στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης στη συντριπτική του πλειοψηφία και ανεξάρτητα από την ψήφο του την προηγούμενη Κυριακή».

«Αντιληφθείτε, επιτέλους, την κρισιμότητα των στιγμών. Σταματήστε να δυσφημείτε τη χώρα», επέμεινε σε νεότερη δήλωσή του ο κ. Καραγκούνης.

Οι δηλώσεις Τσίπρα - Βαρουφάκη

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. έκανε τα παραπάνω σχόλια ορμώμενος από σημερινή αναφορά του κ. Βαρουφάκη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ότι είναι υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας.

Συγκεκριμένα, ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε λανθασμένη την πολιτική διάσωσης που ακολουθήθηκε έως σήμερα, καθώς -όπως είπε- οδήγησε στο να καταρρεύσει η Ελλάδα υπό το βάρος του χρέους. «Σε μια υπερχρεωμένη χώρα δόθηκαν και νέα δάνεια. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει, είμαι ο υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα πυρά του κ. Καραγκούνη στράφηκαν και στον Πρωθυπουργό με αφορμή χθεσινή του υπόσχεση από τη Ρώμη ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει το κράτος που «παραμένει πελατειακό και διεφθαρμένο».