Πολιτική
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2004 13:34

Στις 18 Μαρτίου η συνεδρίαση της νέας Βουλής

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 11 π.μ. θα κηρυχθεί η έναρξη εργασιών της πρώτης συνεδρίασης της νέας βουλευτικής περιόδου και θα ανακοινωθεί ο κατάλογος των βουλευτών, που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο. Στη συνέχεια οι βουλευτές θα δώσουν τον οριζόμενο απο το άρθρο 59 του Συντάγματος όρκο.

Στην ορκωμοσία θα παρευρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου. Εχουν κληθεί επίσης να παρευρεθούν εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος.

Από την ορκωμοσία τους οι βουλευτές αναλαμβάνουν την άσκηση των καθηκόντων τους.

Την Παρασκευή 19 Μαρτίου θα διεξαχθούν εκλογές στη Βουλή για την ανάδειξη του προεδρείου της, δηλαδή του προέδρου, 5 αντιπροέδρων, 3 κοσμητόρων και έξι γραμματέων.

Από τα μέλη του προεδρείου ο 4ος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται απο την αξιωματική αντιπολίτευση και ο 5ος αντιπρόεδρος και ένας ακόμη γραμματέας απο το δεύτερο σε δύναμη κόμμα της Αντιπολίτευσης.

Μέχρι στιγμής η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα είναι της Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη για τη θέση προέδρου της νέας Βουλής. Εφόσον εκλεγεί -όπως αντιμένεται- η κα Μπενάκη θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, απο συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων εκ μέρους του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή θα γίνει το Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα θα επακολουθήσει συζήτηση, με τοποθετήσεις των αρχηγών των υπολοίπων κομμάτων και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων