Κόσμος
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2004 16:02

Συνελήφθη Αλγερινός, ύποπτος για τις επιθέσεις στη Μαδρίτη

Ένας Αλγερινός που είχε απειλήσει πως «θα σκοτώσει πολλούς Μαδριλένους» παραδόθηκε από τη βασκική αστυνομία στην ισπανική δικαιοσύνη, προκειμένου να εξακριβωθεί αν εμπλέκεται ή όχι, στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας των Βάσκων.

Ο Αλγερινός του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη χθες Δευτέρα στην παραλία του Σαν Σεμπαστιάν και θα οδηγηθεί αργότερα σήμερα ενώπιον του δικαστή Μπαλτάζαρ Γκαρθόν.

Ο άντρας αυτός, γεννηθείς το 1975, είχε συλληφθεί στα μέσα Ιανουαρίου για μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου όμως, οι άντρες της βασκικής αστυνομίας θυμήθηκαν τις απειλές του και άρχισαν να τον αναζητούν. Μετά την πρώτη σύλληψή του, ο Αλγερινός τους είχε πει χαρακτηριστικά: «Θα ακούσετε να μιλούν για μας, θα σκοτώσουμε πολλούς Μαδριλένους, θα γεμίσουμε με πτώματα τους δρόμους της Καστιγιάνα, της πλατείας Καστίγια και την Ατότσα».

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνουν σήμερα σε δημοσιεύματά τους πολλές ιταλικές εφημερίδες, οι ιταλικές αρχές προσπαθούν να επαληθεύσουν πιθανές ισπανικές και μαροκινές διασυνδέσεις, στις έρευνες που διεξάγουν σχετικά με ορισμένους βορειοαφρικανούς οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για συνεργασία με ισλαμιστές τρομοκράτες.