Πολιτική
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 20:40

Σουφλιάς: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τις καθυστερήσεις

Με αφορμή τις δηλώσεις της προκατόχου του Β. Παπανδρέου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«1. Η κα Β. Παπανδρέου είτε βρίσκεται σε σύγχυση είτε θέλει να δημιουργήσει σύγχυση με τα λεγόμενά της.

Η κα Παπανδρέου όφειλε να γνωρίζει ότι άλλο είναι το έργο του Τύμβου που είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και άλλο το έργο «ανάπλαση της αφετηρίας του Μαραθωνίου δρόμου» που είναι αρμοδιότητας του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Το πρόβλημα που υπήρχε και στο οποίο αναφέρθηκα ήταν η ανάπλαση της αφετηρίας. Για τη δεύτερη εργολαβία που αναφέρεται η κα Παπανδρέου από σύγχυση ή από άγνοια για τον Τύμβο είναι στον χώρο της αφετηρίας και έχει ως αντικείμενο την κατασκευή χώρων στάθμευσης. Είναι ένα εντελώς ξεχωριστό έργο, δεν έχει σχέση με το έργο της ανάπλασης της αφετηρίας και δεν είχε ανατεθεί μέχρι τώρα η κατασκευή του. Για το έργο της ανάπλασης της αφετηρίας είναι εγκατεστημένος εργολάβος από καιρό και δεν είναι εφικτό ούτε είχε προγραμματιστεί, όπως δήλωσα χθες, δεύτερη εργολαβία.

Το πρόβλημα τελικά υπάρχει στην αφετηρία και ήταν εισήγηση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και των μελετητών να γίνουν τεχνικές αλλαγές και κάποιες περικοπές γιατί αλλιώς δεν θα τέλειωνε το έργο. Το πρόβλημα αυτό όφειλε να το γνωρίζει η κα Παπανδρέου.

2. Δεν γνωρίζω τι εννοεί η κ. Παπανδρέου όταν λέει ότι «η συζήτηση περί καθυστερήσεων αποτελεί χαρά των εργολάβων» ωστόσο σημειώνω ότι η δική τους Κυβέρνηση είχε επιδόσεις στα «πριμ» σε εργολάβους για να επισπεύσουν τα έργα.

3. Είναι δεδομένο ότι στον Μαραθώνα, τόσο στην αφετηρία όσο και τα έργα της διαδρομής υπάρχουν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Και δεν υπάρχουν δικαιολογίες γι' αυτές όπως δεν υπάρχει δικαιολογία για το γεγονός ότι ενώ έχουν ανατεθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην χώρα μας από το 1997 τελικά πολλά έργα θα τελειώσουν την τελευταία στιγμή και με την «ψυχή στο στόμα».

4. Δήλωσα κατ' επανάληψη ότι δεν κοιτάω το παρελθόν και με ενδιαφέρει το μέλλον, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα απαντάμε σε ανακρίβειες».