Κόσμος
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2004 21:16

Λευκός Οίκος: Δεν μάς πτοεί η έκρηξη στη Βαγδάτη

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της Βαγδάτης, τρεις ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, «δεν πρόκειται να κάμψει την αμερικανική αποφασιστικότητα να φέρει τη δημοκρατία στη χώρα».

«Θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα με αποφασιστικότητα και τρόπο που θα οδηγήσει στην επίλυση. Η δημοκρατία έχει ήδη δρομολογηθεί στο Ιράκ και δεν υπάρχει καμία περίπτωση πισωγυρίσματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλίλαν, προσθέτοντας «τώρα είναι η στιγμή που θα δοκιμαστούμε. Θα συνεχίσουμε την παραμονή μας εκεί μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο μας υπέρ του ιρακινού λαού».

Από την ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε απόψε στο κέντρο της Βαγδάτης καταστράφηκε το κεντρικό ξενοδοχείο «Μount Lebanon», στο οποίο διέμεναν Δυτικοί και Αραβες, σύμφωνα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, και πολλά παρακείμενα σπίτια, ενώ τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40-50 τραυματίστηκαν. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν και εγκλωβισμένοι.

Την έκρηξη μπορεί να προξένησε ρουκέτα, σύμφωνα με τον ιρακινό υπουργό Εσωτερικών, Αχμεντ Καντίμ, ενώ ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας της Βαγδάτης δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για παγιδευμένο αυτοκίνητο.