Πολιτική
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2004 10:35

Δίκη ΕΛΑ : Απερρίφθη η ένσταση για την ιδιότητα των εγγράφων της «Στάζι»

Απέρριψε το δικαστήριο την ένσταση για πλαστότητα των εγγράφων της «Στάζι», που υπεβλήθη χθες από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων στην υπόθεση του ΕΛΑ.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος μη ανάγνωσης των επίμαχων εγγράφων. Με την απόφασή τους οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εξαίρεσαν από τα αναγνωστέα τρία ή τέσσερα έγγραφα για τα οποία δεν υπάρχει επίσημη μετάφραση.

Ο συνήγορος της Ειρήνης Αθανασάκη κ. Δημήτρης Τσοβόλας αφού επανέλαβε στο δικαστήριο ότι τα επίμαχα έγγραφα έχουν παραποιηθεί από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από το δικαστήριο αν δεν ανακληθεί η απόφαση.

Ο συνήγορος κατήγγειλε ότι δεν αιτιολογήθηκε από τους δικαστές η απόφαση για απόρριψη της ένστασης και έκανε λόγο για παραβίαση της νομικής αλλά και ηθικής αρχής.

Η κ. Κατερίνα Ιατροπούλου επίσης συνήγορος της Ειρήνης Αθανασάκη επιτέθηκε φραστικά στον μάρτυρα κ. Βασίλη Ζήση, τον οποίο χαρακτήρισε πράκτορα, ενώ δήλωσε ότι και αυτή θα αποχωρήσει από το δικαστήριο.

Η συνεδρίαση έχει διακοπεί για λίγη ώρα. Με την αποχώρηση των μελών του δικαστηρίου για το διάλειμμα ο Κώστας Αγαπίου απευθυνόμενος σε συνηγόρους πολιτικής αγωγής έκανε λόγο για προαποφασιμένη έκβαση της δίκης και εκνευρισμένος φώναξε «να κατεβείτε εσείς για 20 μέρες στα κελιά να δούμε», ενώ για το μάρτυρα κ. Βασίλη Ζήση είπε ότι έχει γίνει ρυθμιστής της δίκης και φορέας που φέρνει ό,τι χαρτιά θέλει.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων