Αρχαίος τάφος, που έκρυβε μέσα του νομίσματα και κομμάτια χρυσού, βρέθηκε σε δημοτική έκταση έξω από τη Νέα Ζίχνη Σερρών. Ο τάφος βρέθηκε κατά τις σκαπτικές εργασίες της δημοτικής αρχής προκειμένου να κατασκευαστεί στο σημείο υπαίθριο θέατρο.
Αρχαίος τάφος, που έκρυβε μέσα του νομίσματα και κομμάτια χρυσού, βρέθηκε σε δημοτική έκταση έξω από τη Νέα Ζίχνη Σερρών. Ο τάφος βρέθηκε κατά τις σκαπτικές εργασίες της δημοτικής αρχής προκειμένου να κατασκευαστεί στο σημείο υπαίθριο θέατρο. Το ανασκαφικό μηχάνημα όμως αποκάλυψε τον αρχαίο τάφο και οι εργασίες σταμάτησαν. Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία και οι αρχαιολόγοι της ΚΗ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών.
«Υπάρχουν πολλοί τάφοι στην περιοχή» ανέφερε ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής, ενώ επεσήμανε «ότι στην περιοχή έχουν βρεθεί πριν από χρόνια αρκετοί αρχαίοι τάφοι κατά τη διάρκεια της διάνοιξης του επαρχιακού νέου δρόμου Νέας Ζίχνης -Μεσσοράχης».
Τα ευρήματα του αρχαίου τάφου παρέλαβε αρχαιολόγος της ΚΗ ΕΠΚΑ ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί η χρονολογία του τάφου. Σύμφωνα με το δήμαρχο Νέας Ζίχνης, ο αρχαίος τάφος φαίνεται ότι έχει συληθεί.
Η Νέα Ζίχνη βρίσκεται στη νότια πλαγιά του Μενοικίου, νοτιοανατολικά των Σερρών σε απόσταση 27χλμ. από το κέντρο τους. Αρχικά η πόλη χτίστηκε στις όχθες της (τώρα αποξηραμένης) λίμνης του Αχινού. Το αρχαίο της όνομα ήταν Ίχνα. Ήταν πόλη παιονική, όπως και η Σίρρις η Παιονική, που όμως κατακτήθηκε από τους Μακεδόνες κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. και γρήγορα αφομοιώθηκε στο Μακεδονικό κράτος και εξελληνίστηκε.
naftemporiki.gr