Κόσμος
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2004 13:11

Αντίδραση των ΗΠΑ για τα επεισόδια στο Κόσοβο

Τη βαθιά τους θλίψη εξέφρασαν οι ΗΠΑ για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στο Κόσοβο, τα οποία προκάλεσαν το θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.

«Παροτρύνουμε όλους τους κατοίκους του Κοσόβου -αναφέρει δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ανταμ Έρελι- να αποκαταστήσουν την ηρεμία και να σταματήσουν να αποκλείουν τις οδούς προσπελάσεως και να προβαίνουν σε άλλες βίαιες πράξεις που προκαλούν αναστάτωση. Καλούμε τους πολιτικούς ηγέτες του Κοσόβου να ασκήσουν την επιρροή τους και να παροτρύνουν τους οπαδούς τους να απέχουν από πράξεις βίας και να εκφράζουν τις απόψεις τους με ειρηνικά μέσα».

«Ζητούμε από το λαό του Κοσόβου να σεβαστεί τη Διεθνή Ειρηνευτική Δύναμη του Κοσόβου (KFOR), την αστυνομία του Κοσόβου και επίσης να συνδράμει τις διεθνείς προσπάθειες διερεύνησης του πνιγμού νέων αλβανικής καταγωγής στη Μιτροβίτσα και το χθεσινό πυροβολισμό εναντίον ενός Σέρβου νέου στην Τσαγκλάβιτσα. Καλούμε τους ηγέτες της περιοχής και τα μέσα ενημέρωσης να αντιδράσουν υπεύθυνα, να δημοσιεύουν ακριβείς αναφορές και να υποστηρίζουν την αποκατάσταση της τάξης και της συμφιλίωσης στο Κόσοβο», αναφέρει η δήλωση του κ. Έρελι.