Εκατοντάδες παιδιά που ζούσαν και εργάζονταν σε συνθήκες δουλείας σε εμπορικά καταστήματα διασώθηκαν από την αστυνομία της Ινδίας.
Εκατοντάδες παιδιά που ζούσαν και εργάζονταν σε συνθήκες δουλείας σε εμπορικά καταστήματα διασώθηκαν από την αστυνομία της Ινδίας.
Τα 120 παιδιά, ορισμένα από τα οποία δεν ήταν μεγαλύτερα από έξι ετών, εξαναγκάζονταν να δουλεύουν έως και 16 ώρες την ημέρα χωρίς διάλειμμα, υπό την απειλή της βίας ή της στέρησης φαγητού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπαρχηγός της αστυνομίας Β. Σατιαναραγιάνα, αρμόδιος για το νότιο Χαϊντεραμπάντ.
«Έπασχαν από χρόνιες δερματικές ασθένειες και ήταν υποσιτισμένα. Βρίσκονταν εμφανώς σε κατάσταση σοκ», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι τα παιδιά - σκλάβοι κρατούνταν αιχμάλωτα σε τοποθεσίες όπου επικρατούσαν ελεεινές συνθήκες υγιεινής χωρίς εξαερισμό ενώ τα είχαν εκτεθειμένα σε επιβλαβή αέρια.
Στις έρευνες τις οποίες διεξήγαγαν οι αρχές σε εμπορικά καταστήματα που πουλούσαν βραχιόλια και άλλα είδη συνελήφθησαν τουλάχιστον 30 μέλη συμμοριών εμπορίας ανθρώπων.
Πολλά παιδιά μεταφέρθηκαν το 2014 στο Χαϊντεραμπάντ από το φτωχό κρατίδιο Μπιχάρ, τα οποία τα είχαν πουλήσει οι γονείς τους σε συμμορίες εμπορίας ανθρώπων για ένα ποσό που κυμαινόταν από 80 ως 160 δολάρια.
Τουλάχιστον 220 παιδιά απελευθερώθηκαν από την αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξήχθη αφότου οι αρχές έλαβαν πληροφορίες από ακτιβιστές προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών και πληροφοριοδότες.
Περίπου 4 εκατομμύρια παιδιά στην Ινδία εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, σε εστιατόρια ή σε εργοστάσια παραγωγής ρούχων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν το 2014, όμως οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν ότι η εκτίμηση είναι μάλλον πολύ χαμηλότερη του πραγματικού αριθμού.