Κόσμος
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2004 16:17

Σκληρές μάχες στα σύνορα Αφγανιστάν - Πακιστάν

Επιφυλακτικός εμφανίζεται σήμερα, ο Λευκός Οίκος αναφορικά με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την παρουσία του Νο2 στην ιεραρχία της Αλ Κάϊντα, αιγύπτιου Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, μεταξύ των μαχητών που πολιορκούνται από τον πακιστανικό στρατό σε περιοχή κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Η Κοντολίζα Ράϊς, σύμβουλος σε θέματα ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC: «Δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες πέρα από αυτές που έχουν στην διάθεσή τους μέσα ενημέρωσης».

Εντωμεταξύ, τα πακιστανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν μεγάλη αντίσταση από τους μαχητές που πιστεύεται ότι ανήκουν στην Αλ Κάϊντα και σε πακιστανικές φυλές στην περιοχή του νότιου Ουαζιριστάν και αυτό ενισχύει τις εικασίες ότι μπορεί να προστατεύουν τον στενό συνεργάτη του Μπιν Λάντεν.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 15 πακιστανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης, αλλά όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος από την περιοχή των συνόρων, οι δυνάμεις του Πακιστάν πλησιάζουν στις θέσεις των μαχητών.