Κόσμος
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2004 12:41

Τζ. Τένετ: Σημαντική η συμβολή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Ολυμπιακών

Ο ενεργός ρόλος του ΝΑΤΟ στην περιφρούρηση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, θα ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια του μεγάλου αθλητικού γεγονότος, δήλωσε ο διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ερωτηθείς για το αν οι βομβιστικές επιθέσεις της Μαδρίτης έχουν αυξήσει την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος κατά τη διάρκεια των Αγώνων, ο κ. Τένετ σημείωσε: «Βεβαίως η τρομοκρατία μας ανησυχεί, η προσοχή μας επικεντρώνεται στην ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων και όλοι μας εργαζόμαστε σκληρά για το πετύχουμε». «Πιστεύω ότι (το ΝΑΤΟ) θα βοηθήσει», σημείωσε ο κ. Τένετ και πρόσθεσε: «Όλοι οι εταίροι του ΝΑΤΟ έχουν δυνατότητες και όσο περισσότεροι βοηθήσουν, τόσο ασφαλέστεροι θα είναι οι Αγώνες».

Ο κ. Τένετ δήλωσε ικανοποιημένος τόσο από τη διμερή όσο και την πολυμερή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα. «Η ελληνική κυβέρνηση και όσοι εμπλέκονται (στην υπόθεση των Ολυμπιακών) εργάζονται σκληρά για την ασφάλεια των Αγώνων, και εμείς από την πλευρά μας, είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, έτσι ώστε οι Αγώνες να είναι μια στιγμή υπερηφάνειας για την Ελλάδα».

«Είμαι περήφανος που οι Ολυμπιακοί επιστρέφουν στην πατρίδα», τόνισε ο κ. Τένετ του οποίου η οικογένεια είναι ελληνικής καταγωγής.